Ρεμπέκα Μπρουκς: 250.000 λίρες για συνέντευξη ιερόδουλης

Ρεμπέκα Μπρουκς: 250.000 λίρες για συνέντευξη ιερόδουλης

1' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΛOΝΔΙΝΟ. Διακόσιες πενήντα χιλιάδες λίρες (304 χιλιάδες ευρώ) πλήρωσε η βρετανική εφημερίδα News of the World του ομίλου Ρούπερτ Μέρντοχ προκειμένου να δημοσιεύσει αποκλειστική συνέντευξη της Ντιβάιν Μπράουν, της ιερόδουλης που συνελήφθη ενόσω παρείχε τις υπηρεσίες της στον διάσημο ηθοποιό Χιου Γκραντ. Οπως κατέθεσε η Ρεμπέκα Μπρουκς, στέλεχος του ομίλου Μέρντοχ και διωκόμενη για το σκάνδαλο των τηλεφωνικών υποκλοπών, η Ντιβάιν Μπράουν εισέπραξε περί τις εκατό χιλιάδες λίρες, ενώ μεγάλα ποσά δαπανήθηκαν προκειμένου να μετακομίσει προσωρινά με την οικογένειά της σε «κρησφύγετο» στην έρημο έτσι ώστε να αποφευχθεί το ενδεχόμενο εντοπισμού της από δημοσιογράφους άλλων εφημερίδων που θα ήθελαν να υποκλέψουν το «λαβράκι». «Πρόκειται για τα μεγαλύτερα έξοδα που έγιναν κατά την περίοδο που ήμουν επικεφαλής. Πραγματικά πολλά χρήματα», κατέθεσε η Ρεμπέκα Μπρουκς.

Ο Χιου Γκραντ είχε συλληφθεί στις 27 Ιουνίου του 1995 κατά τη διάρκεια ερωτικής πράξης με την Μπράουν στη Σάνσετ Μπούλβαρντ του Χόλιγουντ, γεγονός που έγινε πρωτοσέλιδο σε ολόκληρο τον κόσμο. Η εφημερίδα του Μέρντοχ News Of the World εξασφάλισε αποκλειστική συνέντευξη με την Μπράουν, το πραγματικό όνομα της οποίας είναι Εστέλα Μαρί Τόμσον. Ταυτόχρονα η εφημερίδα κατέβαλε κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να μην πέσει η γυναίκα στα χέρια των υπόλοιπων δημοσιογράφων. «Zητήσαμε από την Ντιβάιν να μετακομίσει σε διαφορετική τοποθεσία. Απ’ ό,τι θυμάμαι ήθελε να τη συνοδεύσει και η οικογένειά της», τόνισε η Μπρουκς. Η News of The World μίσθωσε αεροσκάφος και μετέφερε την Μπράουν και την οικογένειά της σε θέρετρο/κρησφύγετο «στην έρημο», που πιστεύει ότι ήταν η Νεβάδα, εγχείρημα που ανέβασε στα ύψη τα έξοδα, πολύ πάνω από το προβλεπόμενο εβδομαδιαίο ποσό.

Τέλος, χθες, το δικαστήριo απάλλαξε τη Ρεμπέκα Μπρουκς από μία εκ των κατηγοριών που τη βαρύνουν, αυτή του χρηματισμού ενός αξιωματούχου για μία φωτογραφία του πρίγκιπα Ουίλιαμ με… μπικίνι, που δημοσιεύθηκε στη Sun διότι όπως έκρινε ο δικαστής Τζον Σόντερς υπάρχουν πολλές αμφιβολίες για την προέλευση της φωτογραφίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή