Εξακολούθησαν οι συγκρούσεις διαδηλωτών και δυνάμεων ασφαλείας στους δρόμους του Καράκας, αλλά και σε άλλες επαρχιακές πόλεις της Βενεζουέλας, και την εβδομάδα που πέρασε. Τουλάχιστον έξι άτομα έχασαν τη ζωή τους στα τελευταία βίαια επεισόδια, τα οποία είναι και τα σοβαρότερα από την εκλογή του σημερινού προέδρου της χώρας Νικολάς Μαδούρο τον Απρίλιο του 2013. Οι διαδηλωτές, στη συντριπτική τους πλειονότητα φοιτητές, απαιτούν την παραίτησή του θεωρώντας την κυβέρνηση Μαδούρο υπεύθυνη για τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητά τους, την υψηλή εγκληματικότητα, τον πληθωρισμό, τις τεράστιες ελλείψεις σε βασικά αγαθά αλλά και την καταπίεση κάθε αντιτιθέμενου στην κυβερνητική γραμμή.
Σύμφωνα με πληροφορίες, από το πρωί της Παρασκευής αλεξιπτωτιστές αναπτύσσονται στις παραμεθορίους περιοχές όπου σημειώνονται σοβαρές συγκρούσεις ανάμεσα στις δυνάμεις της αστυνομίας και στους διαδηλωτές. Δεν είναι λίγοι αυτοί που κατηγορούν τις δυνάμεις ασφαλείας ότι έχουν μετατρέψει ολόκληρες περιοχές της χώρας σε πεδία βολής προσπαθώντας να καταπνίξουν το ανανεωμένο κίνημα που αμφισβητεί τη σοσιαλιστική πολιτική που ακολουθεί ο διάδοχος του Ούγκο Τσάβες. Ειδικότερα, οι πολέμιοί του κατηγορούν τον πρόεδρο της Βενεζουέλας ότι έχει εξαπολύσει την αστυνομία, τον στρατό αλλά και πολιτοφυλακές εναντίον όλων όσοι τολμούν να κατηγορήσουν την κυβέρνηση για τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα. Τα βίαια επεισόδια ξεκίνησαν μετά τη μεγάλη διαδήλωση που οργάνωσε η αντιπολίτευση στις 12 Φεβρουαρίου. Ο ηγέτης της αντιπολίτευσης Λεοπόλντο Λόπεζ, ο οποίος συνελήφθη και κρατείται στις φυλακές, αντιμετωπίζει διώξεις για εμπρησμούς και για υποκίνηση βίαιων επεισοδίων.
Η Βενεζουέλα μπορεί να έχει παραδοθεί στο χάος και τη βία, αλλά ο πρόεδρος Μαδούρο απείλησε ότι θα απελάσει από τη χώρα τα συνεργεία του ειδησεογραφικού δικτύου CNN εάν το κανάλι δεν «διορθώσει» τον τρόπο με τον οποίο καλύπτει τα επεισόδια. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι τοπικοί τηλεοπτικοί σταθμοί δεν κάνουν την παραμικρή αναφορά στα τεκταινόμενα στις μεγάλες πόλεις και στις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις. Πολλοί υποστηρικτές της αντιπολίτευσης έχουν στραφεί για την ενημέρωσή τους στο CNN Espanol, που αναμεταδίδεται από κάποια καλωδιακά συνδρομητικά δίκτυα. Μάλιστα τις τελευταίες ημέρες το CNN είναι το μόνο τηλεοπτικό κανάλι που κάλυψε τις συνεντεύξεις Τύπου στελεχών τις αντιπολίτευσης.
Ο πρόεδρος Μαδούρο μιλώντας στην κρατική τηλεόραση δήλωσε: «Ζήτησα από τον υπουργό Πληροφοριών να ενημερώσει το CNN ότι έχουμε ξεκινήσει τη διαδικασία για την απομάκρυνσή του, αν δεν διορθώσει τη συμπεριφορά του. Αρκετά. Δεν πρόκειται να ανεχθώ έναν πόλεμο προπαγάνδας εναντίον της Βενεζουέλας».
Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας έχει κατηγορηθεί και στο παρελθόν για παραβιάσεις της ελευθερίας του Τύπου από διάφορες οργανώσεις, ανάμεσα στις οποίες και οι Ρεπόρτερς Χωρίς Σύνορα. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του κολομβιανού καλωδιακού καναλιού NTN24 το οποίο αποκλείστηκε από τους παρόχους καλωδιακής τηλεόρασης στη Βενεζουέλα όταν μετέδωσε σκηνές και ρεπορτάζ από τις ταραχές στο Καράκας.
Τέλος, η Μαντόνα, το διάσημο αστέρι της ποπ μουσικής, τα «έβαλε» στα τέλη της εβδομάδας με τον πρόεδρο Μαδούρο κατηγορώντας την κυβέρνησή του για «φασιστική» διαχείριση των διαδηλώσεων αλλά και για παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.