Βιβλία εναντίον βανδάλων

49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η ισραηλινή πρεσβεία στο Τόκιο δώρισε πάνω από 300 βιβλία που σχετίζονται με την Αννα Φρανκ σε δημόσιες βιβλιοθήκες της ιαπωνικής πρωτεύουσας, αφότου βρέθηκαν να έχουν πέσει θύματα βανδαλισμού εκατοντάδες αντίτυπα του θρυλικού ημερολογίου της έφηβης Εβραίας. Πάνω από 100 αντίτυπα βρέθηκαν εντελώς κατεστραμμένα, ενώ σε 265 άλλα αντίτυπα είχαν σκιστεί πολλές σελίδες. Αγνωστο παραμένει ποιος βρίσκεται πίσω από την πράξη.

Ο δήμαρχος της συνοικίας Σουγκινάμι του Τόκιο, όπου σημειώθηκαν τα περισσότερα κρούσματα, Ρίο Τανάκα, δέχθηκε τη δωρεά και δήλωσε ότι «μέσα από αυτό το περιστατικό πολλοί άνθρωποι έμαθαν για τα ιστορικά γεγονότα και τη φρίκη του ρατσισμού». «Εχουμε πλήρη εμπιστοσύνη στις ιαπωνικές Αρχές ότι θα παραπέμψουν τους θύτες αυτής της δειλής ενέργειας στη Δικαιοσύνη», είπε ο Πελέγκ Λεβί, αναπληρωτής επικεφαλής της ισραηλινής διπλωματικής αποστολής στο Τόκιο.

Πρόσθεσε, πάντως, ότι κατά τη γνώμη του η πράξη βανδαλισμού είναι μεμονωμένη και δεν αντανακλά στις διαθέσεις της ιαπωνικής κοινής γνώμης απέναντι στους Εβραίους. Η ιαπωνική αστυνομία συνεχίζει τις έρευνες για να εξιχνιάσει ποιοι βρίσκονται πίσω από την υπόθεση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή