Ουκρανία: Να κινητοποιηθεί άμεσα ο στρατός, ζήτησε ο ηγέτης της αντιπολίτευσης Β. Κλίτσκο

Ουκρανία: Να κινητοποιηθεί άμεσα ο στρατός, ζήτησε ο ηγέτης της αντιπολίτευσης Β. Κλίτσκο

42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο πρώην πυγμάχος Βιτάλι Κλίτσκο, εκ των ηγετών της ουκρανικής αντιπολίτευσης κατά τη διάρκεια των τρίμηνων κινητοποιήσεων εναντίον του πρώην προέδρου Βίκτορ Γιανουκόβιτς, έκανε έκκληση σήμερα για "γενική κινητοποίηση" του στρατού της χώρας ώστε να αντιμετωπιστεί η "ρωσική επιθετικότητα".

"Το κοινοβούλιο πρέπει να ζητήσει από τον αρχηγό των ενόπλων δυνάμεων να κηρύξει τη γενική κινητοποίηση του στρατού", ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο Κλίτσκο, ο οποίος ζήτησε επίσης την έκτακτη σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για να συζητηθούν οι εξελίξεις στο θέμα της Ουκρανίας.

Νωρίτερα, λίγη ώρα προτού η Άνω Βουλή της Ρωσίας εγκρίνει την ανάπτυξη ρωσικών στρατευμάτων στην Κριμαία, ο Κλίτσκο είχε δηλώσει ότι στη χερσόνησο δεν υπάρχει κάποια "σύγκρουση" μεταξύ των κατοίκων και ότι οι περισσότεροι Ουκρανοί αγωνίζονται για τις αξίες της Δύσης. Σημείωσε επίσης ότι η διεθνής βοήθεια είναι ένας πολύ σημαντικός παράγοντας για τη χώρα του.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή