Σε κατάσταση μάχης ο ουκρανικός στρατός

Σε κατάσταση μάχης ο ουκρανικός στρατός

47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Ουκρανία έθεσε τις ένοπλες δυνάμεις της σε κατάσταση μάχης σήμερα και προειδοποίησε τη Ρωσία ότι οποιαδήποτε στρατιωτική επέμβαση στην χώρα θα οδηγήσει σε πόλεμο.

Έπειτα από μία συνάντηση διάρκειας τριών ωρών και πλέον με τους αρχηγούς ασφαλείας και άμυνας, ο μεταβατικός πρόεδρος Αλεξάντερ Τουρτσίνοφ δήλωσε ότι δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για αυτό που χαρακτήρισε ρωσική επίθεση εναντίον της χώρας του.

Ο πρωθυπουργός Αρσένι Γιατσενιούκ, ο οποίος εμφανίστηκε στο πλευρό του Τουρτσίνοφ, είπε ότι έχει προειδοποιήσει τη Ρωσία να αποσύρει τα στρατεύματά της και να τα ανακατευθύνει στη βάση της Κριμαίας κατά τη διάρκεια μιας τηλεφωνικής συνομιλίας με τον πρωθυπουργό της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ και κάλεσε το Κρεμλίνο σε συνομιλίες.

«Η στρατιωτική επέμβαση θα συνιστούσε την έναρξη του πολέμου και τον τερματισμό οποιασδήποτε μορφής σχέσεων μεταξύ της Ουκρανίας και της Ρωσίας» δήλωσε ο Γιατσένιουκ στους δημοσιογράφος.

Ταυτόχρονα ο πρόεδρος Τουρτσίνοφ ανακοίνωσε ότι η Ουκρανία έχει ενισχύσει την προστασία των πυρηνικών εγκατάστασεων της χώρας και των στρατηγικών θέσεων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή