Το 56% των Ιταλών εμπιστεύεται την κυβέρνηση Ρέντσι

Το 56% των Ιταλών εμπιστεύεται την κυβέρνηση Ρέντσι

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το 56% των Ιταλών εμπιστεύεται την κυβέρνηση του Ματτέο Ρέντσι, σύμφωνα με δημοσκοπική έρευνα της εταιρίας Demos.

Σε ότι αφορά την πρόθεση ψήφου, το κεντροαριστερό Δημοκρατικό Κόμμα εξασφαλίζει ποσοστό 34,8%, και το αριστερό κόμμα του Νίκι Βέντολα Αριστερά και Ελευθερία το 4%.

Η μπερλουσκονική Φόρτσα Ιτάλια πείθει το 21,5% των ερωτηθέντων, η Νέα Κεντροδεξιά του Ανζτελίνο Αλφάνο το 4,1%, η Λέγκα το 3,3% και το κόμμα Αδελφοί της Ιταλίας το 2,2%,.

Το κίνημα Πέντε Αστέρων του Μπέπε Γκρίλο συγκεντρώνει το 21,3% της πρόθεσης ψήφου, η κεντρώα Επιλογή Πολιτών το 2% και η Χριστιανοδημοκρατική Ένωση Κέντρου το 2,1%.

Σύμφωνα με την έρευνα της εταιρίας Demos, η οποία πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό της εφημερίδας Λα Ρεπούμπλικα, το 59,3% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι αν σήμερα διεξάγονταν εκλογές θα κέρδιζε η κεντροαριστερά με επικεφαλής των Ματτέο Ρέντσι, το 20% η κεντροδεξιά του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, το 11,6% το κίνημα Πέντε Αστέρων ενώ οι υπόλοιποι δεν έχουν ακόμη διαμορφώσει σχετική γνώμη.

Σε ότι αφορά, τέλος, την δημοτικότητα των πολιτικών ηγετών, ο πρωθυπουργός Ματτέο Ρέντσι εξασφαλίζει το 64,4%, ο πρώην πρωθυπουργός Ενρίκο Λέττα το 51,5%, η πρώην υπουργός εξωτερικών Έμμα Μπονίνο το 51,3%, ο επικεφαλής της Νέας Κεντροδεξιάς και υπουργός εσωτερικών το 29,5% και ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι το 28,8%.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή