Ομπάμα: «Ο Πούτιν δεν ξεγελάει κανέναν»

Ομπάμα: «Ο Πούτιν δεν ξεγελάει κανέναν»

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την άποψη ότι το σκεπτικό του Βλαντιμίρ Πούτιν για την εισβολή του στην Κριμαία δεν ξεγελάει κανέναν εξέφρασε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, επισημαίνοντας ότι η ανάμειξη αυτή της Ρωσίας θα ωθήσει τα κράτη μακριά από τη χώρα.

Μιλώντας σε σχολείο στην Ουάσιγκτον ο Ομπάμα πρόσθεσε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση και σύμμαχοι όπως ο Καναδάς και η Ιαπωνία , όλοι θεωρούν ότι η Ρωσία παραβιάζει το διεθνές δίκαιο .

«Ο πρόεδρος Πούτιν φαίνεται να έχει διαφορετικές ερμηνείες για το θέμα. Αλλά δεν νομίζω ότι ξεγελάει κανέναν », τόνισε ο Ομπάμα, ο οποίος δέχεται επικρίσεις από ορισμένους Ρεπουμπλικάνους γερουσιαστές και βουλευτές για τον τρόπο με τον οποίο αντιδρά στις εξελίξεις στην Ουκρανία.

Εξάλλου, αμφισβήτησε την ιδέα ότι η αποστολή του Πούτιν χιλιάδων στρατευμάτων στην Κριμαία , αποτελεί ένδειξη ισχύος από τον ρώσο ηγέτη.

«Υπάρχουν ορισμένες πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες ο πρόεδρος Πούτιν χρειάζεται χρόνο για να εξετάσει όσα συνέβησαν. Όλος ο κόσμος αναγνωρίζει ότι ακόμη και αν η Ρωσία έχει νόμιμα συμφέροντα σε μια γειτονική χώρα, αυτό δεν της δίνει το δικαίωμα να προσφεύγει στη βία για να ασκήσει την επιρροή της σε αυτή τη χώρα», προειδοποίησε.

Ο Ομπάμα, λίγες ώρες αφότου οι Ηνωμένες Πολιτείες παρουσίασαν ένα πακέτο ύψους 1 δισ. δολαρίων για την Ουκρανία υπό τη μορφή δανειακών εγγυήσεων, πίεσε το Κογκρέσο να εγκρίνει τη χορήγηση οικονομικής βοήθειας με στόχο την στήριξη της μεταβατικής κυβέρνησης του Κιέβου .

«Υπάρχει κάτι που μπορεί να κάνει το Κογκρέσο για να μας βοηθήσει, να βοηθήσει να χρηματοδοτηθεί η οικονομική βοήθεια που μπορεί να σταθεροποιήσει την ουκρανική οικονομία, να βοηθήσει ώστε να διεξαχθούν σύντομα ελεύθερες εκλογές και έτσι να μειωθούν οι εντάσεις», σημείωσε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή