Τιμοσένκο: «Πρέπει να επιβληθούν οικονομικές κυρώσεις στη Μόσχα»

Τιμοσένκο: «Πρέπει να επιβληθούν οικονομικές κυρώσεις στη Μόσχα»

1' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η πρώην πρωθυπουργός της Ουκρανίας Γιούλια Τιμοσένκο κάλεσε σήμερα τις δυτικές δυνάμεις να επιβάλουν οικονομικές κυρώσεις στη Ρωσία.

«Οι διπλωματικές προσπάθειες δεν επαρκούν· νομίζω ότι αυτό που πρέπει να γίνει είναι να επιβληθούν στη Μόσχα οικονομικές κυρώσεις. Ειδικά αν υπάρξει περαιτέρω κλιμάκωση της βίας», είπε η Τιμοσένκο σε συνέντευξή της στο ιταλικό ειδησεογραφικό τηλεοπτικό δίκτυο Sky TG24.

Η Τιμοσένκο επανέλαβε εξάλλου το αίτημα προς τη Δύση να προσφέρει βοήθεια στο Κίεβο στη σύγκρουση μεταξύ της Ουκρανίας και της Ρωσίας, ειδικά για την Κριμαία. «Ζητώ από τη Δύση να παρέμβει σθεναρά σε διπλωματικό επίπεδο προκειμένου να βοηθήσει την Ουκρανία (. . .) η χώρα μου είναι αδύναμη απέναντι στη Ρωσία».

«Πιστεύω ότι ο απευθείας διάλογος είναι αδύνατος μετά τη (ρωσική) στρατιωτική επίθεση που υφίσταται η Ουκρανία» εκτίμησε η ίδια προτρέποντας τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών και τους ηγέτες της διεθνούς κοινότητας να «συνεχίσουν τις προσπάθειες μεσολάβησης και τις διαπραγματεύσεις με το Κρεμλίνο».

«Είμαι πεπεισμένη ότι οι ΗΠΑ, η Βρετανία και η Ευρωπαϊκή Ένωση θα κάνουν σεβαστή τη Συνθήκη της Βουδαπέστης και εμείς θα βοηθήσουμε να γίνει σεβαστό το διεθνές δίκαιο» συνέχισε η Γιούλια Τιμοσένκο, επαναλαμβάνοντας προτάσεις που ανήρτησε χθες στον προσωπικό της ιστότοπο.

Το 1994 η Ρωσία, οι ΗΠΑ και η Βρετανία εγγυήθηκαν την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας.

«Η επανάσταση δεν έχει τελειώσει. Συνεχίζουμε τη μάχη και μεγάλες αλλαγές πρέπει ακόμη να πραγματοποιηθούν» πρόσθεσε η Τιμοσένκο στην τηλεοπτική της συνέντευξη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή