Κάθριν Άστον: «Χρήσιμη η συνάντηση με τον Λαβρόφ»

Κάθριν Άστον: «Χρήσιμη η συνάντηση με τον Λαβρόφ»

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

 «Χρήσιμη» χαρακτήρισε τη συνάντηση που είχε σήμερα με τον υπουργό Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ με αντικείμενο την κρίση στην Ουκρανία, η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Κάθριν Άστον ανέφερε μια ευρωπαϊκή πηγή.

«Είχαμε μια χρήσιμη συζήτηση που διήρκησε περισσότερο από μία ώρα», φέρεται να είπε η Άστον μετά τη λήξη της συνάντησης της με τον Λαβρόφ που έγινε στην κατοικία του Ρώσου πρεσβευτή στη Μαδρίτη.

Αμέσως μετά ο Λαβρόφ συναντήθηκε με τον Ισπανό πρωθυπουργό Μαριάνο Ραχόι ενώ αργά το βράδυ αναμένεται να γίνει δεκτός από τον βασιλιά της Ισπανίας Χουάν Κάρλος.

Η επίσκεψη του Λαβρόφ στη Μαδρίτη ήταν προγραμματισμένη εδώ και πολλές ημέρες.

Αύριο, ο Ρώσος υπουργός θα έχει επαφές με τον Ισπανό ομόλογό του Χοσέ Μανουέλ Γκαρθία Μαργκάλιο. Ο τελευταίος έχει ζητήσει τόσο από τη Μόσχα όσο και από τις Βρυξέλλες να αντικαταστήσουν τη λογική της αντιπαράθεσης με τη λογική της συνεργασίας και του διαλόγου, ώστε να βρεθεί μια διέξοδος στην κρίση. Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει απειλήσει τη Ρωσία με κυρώσεις στην περίπτωση που τα στρατεύματά της δεν αποσυρθούν από την Κριμαία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή