ΚΟΣΜΟΣ

Τηλεφωνική επικοινωνία Ομπάμα-Μέρκελ για την Ουκρανία

tilefoniki-epikoinonia-ompama-merkel-gia-tin-oykrania-2010123

Τηλεφωνική επικοινωνία με την καγκελάριο της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ είχε ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα την Τρίτη σχετικά με την κατάσταση στην Ουκρανία και συζήτησαν μια πιθανή επίλυση της κρίσης, δήλωσε ανώτερος αξιωματούχος της κυβέρνησης Ομπάμα.

Οι Ομπάμα και Μέρκελ συζήτησαν τη δυνητική λύση στην κρίση της Ουκρανίας την οποία πρότεινε ο αμερικανός πρόεδρος στον ρώσο ομόλογό του Βλάντιμιρ Πουτιν, όπως σημείωσε ο αμερικανός αξιωματούχος. Σύμφωνα με αυτήν η Ρωσία θα αποσύρει τις δυνάμεις της από την Κριμαία πίσω στις βάσεις και θα επιτρέψει σε διεθνείς παρατηρητές να εξασφαλίσουν την προστασία των δικαιωμάτων των Ρώσων, όπως ανέφερε ο αξιωματούχος. Ο Ομπάμα συζήτησε επίσης με την Μέρκελ ότι αυτή η λύση θα περιλαμβάνει την άμεση συνεργασία της Ρωσίας με τη νέα κυβέρνηση της Ουκρανίας, δήλωσε ο αξιωματούχος.

Ο αμερικανός αξιωματούχος είπε επίσης ότι ο πρόεδρος Ομπάμα δεν θα παραστεί στη σύνοδο κορυφής της G-8 που έχει προγραμματιστεί να διεξαχθεί στο Σότσι της Ρωσίας, τον προσεχή Ιούνιο, εκτός εάν υπάρξει ρωσική αντιστροφή στην κρίση της Ουκρανίας.