Διαψεύδει η Λευκωσία ότι η Τουρκία πρότεινε επίσκεψη του Νίκου Αναστασιάδη στην Άγκυρα

Διαψεύδει η Λευκωσία ότι η Τουρκία πρότεινε επίσκεψη του Νίκου Αναστασιάδη στην Άγκυρα

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Κύπριος υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης διέψευσε ότι η Τουρκία πρότεινε επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας Ν. Αναστασιάδη στην Άγκυρα και επίσκεψη του Τουρκοκύπριου ηγέτη Ντερβίς Έρογλου στην Αθήνα.

Σχολιάζοντας σχετικές πληροφορίες τις οποίες ανέγραψε τουρκική εφημερίδα, ο κ. Κασουλίδης τόνισε ότι αυτή η περίοδος δεν προσφέρεται για συμβολισμούς και ότι ακόμα και αν υπήρχε μια τέτοια πρόταση, δεν θα γινόταν αποδεκτή.

Σε δηλώσεις του στην τηλεόραση του ΡΙΚ, ο κ. Κασουλίδης σημείωσε πως «θα πρέπει να μείνουμε στο σχήμα των επισκέψεων των διαπραγματευτών στην Αθήνα και την Άγκυρα, αντίστοιχα και να δούμε πώς προχωρεί».

Ο υπουργός Εξωτερικών αναφέρθηκε και στον ρόλο των Ηνωμένων Πολιτειών στο Κυπριακό, λέγοντας πως είναι γεγονός και θεωρείται ως δεδομένο ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ προθυμοποιείται να βοηθήσει όχι εκ του παρασκηνίου.

«Η βοήθεια αυτή αφορά στις προσπάθειες για λύση του Κυπριακού, αλλά και επί της ουσίας των μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης τα οποία πιθανόν να συμφωνηθούν παράλληλα», είπε ο κ. Κασουλίδης.

Σχολιάζοντας, τέλος, πληροφορίες ότι είναι δυνατό εντός του Μαρτίου να συναντηθούν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας με τον Ντερβίς Έρογλου, είπε πως ο Νίκος Αναστασιάδης δεν έχει κανένα πρόβλημα και είναι καλό να συναντά τον Τουρκοκύπριο ηγέτη κατά τακτά, αλλά αραιά διαστήματα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή