Ιρανός αξιωματούχος διαψεύδει ότι η Τεχεράνη έστειλε όπλα στη Γάζα

Ιρανός αξιωματούχος διαψεύδει ότι η Τεχεράνη έστειλε όπλα στη Γάζα

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ένας ιρανός αξιωματικός διέψευσε τις ισραηλινές πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες η Τεχεράνη έστειλε προηγμένης τεχνολογίας όπλα σε ένοπλες παλαιστινιακές ομάδες στη Λωρίδα της Γάζας.

«Διαψεύδουμε την πληροφορία αυτή, η οποία είναι εντελώς αβάσιμη», δήλωσε ο αξιωματούχος στο ιρανικό αραβόφωνο τηλεοπτικό δίκτυο αλ Άλαμ.

Λίγο νωρίτερα ο ισραηλινός στρατός είχε ανακοινώσει ότι εντόπισε στην Ερυθρά Θάλασσα ένα πλοίο το οποίο μετέφερε δεκάδες ιρανικούς πυραύλους προηγμένης τεχνολογίας που είχαν κατασκευαστεί στη Συρία και προορίζονταν για ένοπλες ομάδες Παλαιστίνιων στη Λωρίδα της Γάζας, τους οποίους και κατέσχεσε.

«Όταν μιλά με τις παγκόσμιες μεγάλες δυνάμεις, το Ιράν χαμογελά και λέει κάθε είδους ευχάριστα πράγματα, όμως το ίδιο Ιράν στέλνει δολοφονικά όπλα σε τρομοκρατικές οργανώσεις», κατήγγελλε σε ανακοίνωσή του μέσω βίντεο ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Σύμφωνα με τον Πίτερ Λέρνερ, έναν εκπρόσωπο του ισραηλινού στρατού, «οι ισραηλινές δυνάμεις κατέσχεσαν σε διεθνή ύδατα μεταξύ του Σουδάν και της Ερυθραίας ένα φορτηγό πλοίο το οποίο μετέφερε ιρανικά όπλα με κατεύθυνση τη Λωρίδα της Γάζας».

«Σε αυτό βρέθηκαν δεκάδες πύραυλοι εδάφους-εδάφους M-302 συριακής κατασκευής. Αν είχαν φτάσει στον προορισμό τους, θα είχαν απειλήσει χιλιάδες Ισραηλινούς», είχε προσθέσει ο Λέρνερ.

Σε ανακοίνωσή του ο ισραηλινός στρατός διευκρίνισε ότι οι στρατιωτικές υπηρεσίες πληροφοριών έχουν εντοπίσει «εδώ και μήνες» μεταφορές από το αεροδρόμιο της Δαμασκού προς την Τεχεράνη πυραύλων, οι οποίοι έχουν κατασκευαστεί στη Συρία και έχουν βεληνεκές περίπου 100 χιλιομέτρων, δηλαδή μεγαλύτερου από αυτό που χρησιμοποιούν μέχρι στιγμής οι ένοπλες ομάδες των Παλαιστινίων στη Γάζα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή