Η Χίλαρι Κλίντον συνέκρινε τον Πούτιν με τον Χίτλερ, σύμφωνα με τοπική αμερικανική εφημερίδα

Η Χίλαρι Κλίντον συνέκρινε τον Πούτιν με τον Χίτλερ, σύμφωνα με τοπική αμερικανική εφημερίδα

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη ρωσική στρατιωτική εισβολή στην Κριμαία με τις εισβολές των ναζιστικών στρατευμάτων στην Ευρώπη τη δεκαετία του 1930, συνέκρινε η πρώην επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας Χίλαρι Κλίντον, σύμφωνα με μια τοπική αμερικανική εφημερίδα.

«Εάν έχετε την εντύπωση ότι αυτό το έχετε ξαναδεί, είναι επειδή αυτό το έκανε ο Χίτλερ τη δεκαετία του 1930» δήλωσε η Χίλαρι Κλίντον κατά τη διάρκεια μιας ιδιωτικής φιλανθρωπικής δεξίωσης στο Λονγκ Μπιτς, στην Καλιφόρνια, υπέρ της οργάνωσης για τα παιδιά Boys and Girls Club, όπως μετέδωσε μια δημοσιογράφος της εφημερίδας Long Beach Press Telegram, που κάλυπτε το γεγονός.

«Όλοι οι Γερμανοί, όσοι ήταν (…) γερμανικής εθνικότητας, τα πρόσωπα γερμανικής καταγωγής που βρίσκονταν στην Τσεχοσλοβακία, τη Ρουμανία και αλλού, ο Χίτλερ δεν σταματούσε στιγμή να λέει ότι υφίσταντο κακομεταχείριση. "Οφείλω να προστατεύσω το λαό μου", έλεγε, κι αυτό έκανε τον κόσμο να ταράζεται», είπε η Κλίντον, η οποία ενδέχεται να θέσει υποψηφιότητα στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές του 2016, σχολιάζοντας την κατάσταση στην Κριμαία.

«Όταν εκείνος (ο Βλαντίμιρ Πούτιν) βλέπει την Ουκρανία, αντικρίζει μια περιοχή η οποία σύμφωνα με εκείνον αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της μητέρας-πατρίδας Ρωσίας», εκτίμησε η ίδια.

Σύμφωνα με έναν από τους συμμετέχοντες στον οποίο απευθύνθηκε ο ιστότοπος Buzzfeed, τον Χάρι Σαλτσγκέιβερ, η Κλίντον «συνέκρινε την χορήγηση ρωσικών διαβατηρίων στους Ουκρανούς που έχουν δεσμούς με τη Ρωσία με τα μέτρα που είχε λάβει η ναζιστική Γερμανία, πριν ο Χίτλερ εισβάλει σε γειτονικές χώρες».

«Εντούτοις εκείνη (η Κλίντον) τόνισε ότι έστω κι αν ταράζει τον κόσμο, τίποτα δεν καταδεικνύει ότι ο Πούτιν θα είναι πιο παράλογος από τον υποκινητή του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου» είπε ο ίδιος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή