Αποζημίωση 54.000 ευρώ για ηθική βλάβη ζητά από το περιοδικό Closer η Γκαγέ

Αποζημίωση 54.000 ευρώ για ηθική βλάβη ζητά από το περιοδικό Closer η Γκαγέ

2' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η δικαστική μάχη της Ζουλί Γκαγέ, η προσωπική ζωή της οποίας έγινε πρωτοσέλιδο στον παγκόσμιο Τύπο μετά την αποκάλυψη από το περιοδικό Closer της σχέσης της με τον πρόεδρο της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ αρχίζει σήμερα, καθώς η ηθοποιός ζητά αποκατάσταση της ηθικής βλάβης που υπέστη από την παραβίαση της ιδιωτικής της ζωής.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο της Ζαν Ενοσί, η Γκαγέ, 41 ετών, δεν θα είναι παρούσα στην ακροαματική διαδικασία που αναμένεται να αρχίσει το μεσημέρι στο δικαστήριο της Ναντέρ, στην περιφέρεια του Παρισιού.

Η ηθοποιός και κινηματογραφική παραγωγός ζητά αποζημίωση 50.000 ευρώ συν 4.000 ευρώ για τα δικαστικά έξοδα. Ζητά επίσης η ετυμηγορία του δικαστηρίου να δημοσιευτεί στην πρώτη σελίδα του Closer που ανήκει στον όμιλο Mondadori France και σε άλλες εφημερίδες της επιλογής της.

Το περιοδικό είχε δημοσιεύσει στις 10 Ιανουαρίου φωτογραφίες του προέδρου Ολάντ και της Ζουλί Γκαγέ, οι οποίοι είχαν φωτογραφηθεί χωριστά έξω από μια πολυκατοικία στην οδό Σερκ στο Παρίσι, περί τα εκατό μέτρα από το Μέγαρο των Ηλυσίων.

«Είναι μια κλασική υπόθεση παραβίασης της ιδιωτικής ζωής», δήλωσε ο δικηγόρος της.

Από την πλευρά του το Closer, προτάσσει το δικαίωμα στην πληροφόρηση. Εδώ και μήνες, «μιλούν για τη σχέση στα δείπνα, γελούν στις τηλεοπτικές εκπομπές», δήλωσε η Λοράνς Πιο, διευθύντρια έκδοσης του περιοδικού. «Κάναμε το δημοσιογραφικό μας καθήκον, δίνοντας μια ακριβή πληροφορία που το κοινό δικαιούται να γνωρίζει».

Χωρίς να διαψεύσει τις πληροφορίες του περιοδικού, ο πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε στις 14 Ιανουαρίου, είχε εκφράσει την «αγανάκτησή» του με το δημοσίευμα θεωρώντας ότι παραβίασε κατάφωρα την προσωπική του ζωή. Ο Φρανσουά Ολάντ ωστόσο είχε δηλώσει ότι δεν επρόκειτο να προσφύγει δικαστικά κατά του περιοδικού.

Ωστόσο η Ζουλί Γκαγέ κινήθηκε δικαστικά, αφού προσέφυγε σε αστικό δικαστήριο, κατέθεσε μήνυση κατ' αγνώστων σε ποινικό δικαστήριο για «παραβίαση του απορρήτου της ιδιωτικής ζωής», μετά τη δημοσιοποίηση από το περιοδικό People μιας δεύτερης σειράς φωτογραφιών που έδειχναν την Γκαγέ στο τιμόνι του αυτοκινήτου της.

Η εισαγγελία της Ναντέρ, η αρμόδια δικαστική αρχή καθώς η έδρα του Closer είναι στο Μονρούζ, στο διαμέρισμα Ο-ντε-Σεν, άρχισε στα τέλη Ιανουαρίου, στον απόηχο του σκανδάλου, προκαταρκτική έρευνα.

Ο παπαράτσι Σεμπαστιάν Βαλιελά, που τράβηξε τις φωτογραφίες, κατέθεσε στα μέσα Φεβρουαρίου στο πλαίσιο της διαδικασίας αυτής.

Δεν είναι η πρώτη φορά που το όνομα του 42χρονου φωτογράφου συνδέεται με δημοσιογραφικές επιτυχίες. Αυτός είχε απαθανατίσει με τον φακό του τη Μαζαρίν, την άγνωστη τότε στο γαλλικό λαό εκτός γάμου κόρη του Φρανσουά Μιτεράν, τις φωτογραφίες της οποίας είχε δημοσιεύσει το περιοδικό Paris Match το 1994.

Η Γκαγέ, μητέρα δύο παιδιών, που έχει έναν διακριτικό τρόπο ζωής και θεωρεί ότι παρενοχλήθηκε από τους παπαράτσι, κατέθεσε επίσης μήνυση στο Παρίσι για «απειλή της ζωής άλλου».

Η ηθοποιός, μετά την αποκάλυψη της σχέσης της με τον Ολάντ, εμφανίστηκε για πρώτη φορά την περασμένη εβδομάδα στην τελετή απονομής των κινηματογραφικών βραβείων Σεζάρ, όπου ήταν υποψήφια στην κατηγορία του β΄ γυναικείου ρόλου για την ερμηνεία της στην ταινία «Quai d'Orsay». Δεν απέσπασε το βραβείο.

Η Γκαγέ έχει παίξει σε τουλάχιστον 70 ταινίες από ρομαντική κωμωδία έως δράμα και ταινίες τρόμου, πάντα σε δεύτερους ρόλους.

Ο Ολάντ από τις 25 Ιανουαρίου που ανακοίνωσε «το τέλος της συμβίωσής του» με τη Βαλερί Τριερβελέρ, η οποία επισήμως διαρκούσε από το 2007, εμφανίζεται δημοσίως μόνος. Παραμένει άγνωστη η τωρινή κατάσταση της σχέσης του με την Γκαγέ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή