Οι αντιδράσεις των κατοίκων της Κριμαίας

Οι αντιδράσεις των κατοίκων της Κριμαίας

44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΚΡΙΜΑΙΑ-ΑΠΟΣΤΟΛΗ. Με έκπληξη υποδέχθηκαν πολλοί κάτοικοι της Κριμαίας την απόφαση για δημοψήφισμα. Υποστηρικτές της Ρωσίας και ομάδες πολιτοφυλακής σε Σεβαστούπολη και Συμφερούπολη έδειχναν ενθουσιασμένοι, Ι.Χ. με ρωσικές σημαίες κυκλοφορούσαν στους δρόμους πανηγυρίζοντας.

Πολλοί, ωστόσο, αντέδρασαν σκεπτικά. «Οι συντάξεις και οι μισθοί θα ανεβούν υπό την προστασία της Ρωσίας», «Παλαιότερα ως ΕΣΣΔ ήμασταν μεγάλη δύναμη, τώρα η Ουκρανία έχει γίνει ο ζητιάνος της Ευρώπης», ήταν μερικές απόψεις υπέρ της απόφασης. «Το ζητούμενο είναι μεγαλύτερη αυτονομία και όχι να αντικαταστήσουμε το Κίεβο με το Κρεμλίνο», «Οι επαρχίες της Ρωσίας δεν βρίσκονται σε καλύτερη οικονομική κατάσταση. Γιατί να ασχοληθεί με τη δική μας ευημερία ο Πούτιν, όταν δεν μπορεί να την εξασφαλίσει για τους πολίτες της χώρας του», ήταν ορισμένες απόψεις της αντίπαλης πλευράς.

Με προσοχή παρακολουθούν τις εξελίξεις και οι Ουκρανοί στρατιώτες στην Κριμαία. Οπως λένε στην «Κ», δεν θα εγκαταλείψουν τις θέσεις τους αν δεν λάβουν σαφείς εντολές.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή