“Είχε πάντα όπλο μαζί του” ο “οξύθυμος” Πιστόριους κατέθεσε πρώην φίλη του

“Είχε πάντα όπλο μαζί του” ο “οξύθυμος” Πιστόριους κατέθεσε πρώην φίλη του

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μια πρώην φίλη του Όσκαρ Πιστόριους καταθέτοντας σήμερα, πέμπτη ημέρα της δίκης του νοτιοαφρικανού παραολυμπιονίκη για τον φόνο της Ρίβα Στέενκαμπ, περιέγραψε πως ο κατηγορούμενος είχε πυροβολήσει από την ανοιγόμενη σκεπή ενός αυτοκινήτου μια ημέρα για να εκτονώσει τα νεύρα του ύστερα από μια λογομαχία με αστυνομικό.

Η Σαμάνθα Τέιλορ δήλωσε ότι βρισκόταν με τον Πιστόριους μέσα σε ένα αυτοκίνητο που οδηγούσε ένας φίλος, όταν η τροχαία σταμάτησε τον οδηγό γιατί έτρεχε με υπερβολική ταχύτητα.

"Οι αστυνομικοί ζήτησαν από τον Όσκαρ και τον Ντάρεν (τον οδηγό) να βγουν από το αυτοκίνητο. Ο Όσκαρ άφησε το όπλο του στο κάθισμα".

Όταν ο αστυνομικός είδε το όπλο, το κατάσχεσε. "Ο Όσκαρ εξοργίστηκε. Είπε στον αστυνομικό ότι δεν είχε το δικαίωμα να αγγίξει το όπλο".

Αφού οι αστυνομικοί επέτρεψαν στους νέους να φύγουν, ο Όσκαρ και ο φίλος του είπαν ότι ήθελαν να πυροβολήσουν πάνω σε φανάρι για να εκτονώσουν τα νεύρα τους. Τελικά, ο Όσκαρ πυροβόλησε από την ανοιγόμενη σκεπή του αυτοκινήτου. Ο Ντάρεν και ο Όσκαρ γελούσαν", πρόσθεσε η Σαμάνθα Τέιλορ διευκρινίζοντας ότι η σκεπή ήταν ανοιχτή εκείνη την ώρα.

Η μάρτυρας ρωτήθηκε επίσης από τον εισαγγελέα για ένα κρίσιμο σημείο της ακροαματικής διαδικασίας εδώ και δύο ημέρες. Ρωτήθηκε αν η φωνή του Πιστόριους, όταν ο τόνος της ανεβαίνει επειδή είναι οργισμένος ή πολύ αγχωμένος, θα μπορούσε να νομίσει κανείς ότι είναι γυναικεία φωνή.

"Είδα τον Όσκαρ πολύ αγχωμένο, τον άκουσα να μου φωνάζει πολλές φορές, ήταν ο ήχος μιας ανδρικής φωνής", δήλωσε η Τέιλορ. Η μάρτυρας ρωτήθηκε επανειλημμένα και κάθε φορά απαντούσε ότι η φωνή του Πιστόριους δεν μπορεί να εκληφθεί ως γυναικεία φωνή.

Κατά την ακροαματική διαδικασία χθες και προχθές, ο δικηγόρος του Πιστόριους υποστήριξε οι κραυγές που άκουσαν οι γείτονες τη νύχτα του δράματος δεν ήταν οι φωνές του θύματος και συντρόφου του Ρίβα Στέενκαμπ αλλά του ίδιου του Πιστόριους, του οποίου φωνή αποκτά πολύ οξεία χροιά όταν αυτός βρίσκεται σε συναισθηματική φόρτιση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή