Δύο νεκροί από σφαίρες ελεύθερων σκοπευτών στο Καράκας

Δύο νεκροί από σφαίρες ελεύθερων σκοπευτών στο Καράκας

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

 Πιθανή δράση ελεύθερων σκοπευτών υποδεικνύουν τα γεγονότα της συνοικίας Λος Ρουίσες του Καράκας, στην οποία σκοτώθηκαν την Πέμπτη ένας άνδρας της εθνοφρουράς και ένας οδηγός ταξί. Τα γεγονότα συνέβησαν καθώς φιλοκυβερνητικοί άνδρες με μοτοσικλέτες προσπάθησαν να απομακρύνουν ένα από τα πολλά οδοφράγματα με τα οποία οι διαδηλωτές επιχειρούν να παραλύσουν τη χώρα.

Ο δήμαρχος της περιοχής, Κάρλο Οκαρίς, είπε ότι οι κάτοικοι ανέφεραν πυροβολισμούς μόλις οι μοτοσοκλετιστές ξεκίνησαν να απομακρύνουν τα οδοφράγματα. Νεκρός έπεσε ένας 24χρονος οδηγός ταξί, ο οποίος, σύμφωνα με τις Αρχές, επιχειρούσε να απομακρύνει το οδόφραγμα για να κάνει τη δουλειά του.

Εν συνεχεία κατέφθασε η εθνοφρουρά, η οποία επίσης δέχθηκε πυρά, με αποτέλεσμα τον θάνατο 25χρονου λοχία. Ο Οκαρίς είπε ότι και στις δύο περιπτώσεις τα τραύματα δείχνουν ότι οι σφαίρες προήλθαν από ψηλά. «Δεν θα φανώ ανεύθυνος και δεν θα κατηγορήσω κάποιον», είπε ο Οκαρίς. «Καταδικάζω τη βία και οι πυροβολισμοί πρέπει να ερευνηθούν, καταδικάζω επίσης τη βίαιη καταστολή».

Η κυβέρνηση της Βενεζουέλας απέλασε χθες τον πρέσβη του Παναμά και ακόμη τέσσερις διπλωμάτες, κατηγορώντας τη χώρα ως «λακέ» των Αμερικανών. Ο Παναμάς είχε ζητήσει να συζητηθεί η αναταραχή στη Βενεζουέλα στους κόλπους του Οργανισμού Αμερικανικών Κρατών, τον οποίον η Βενεζουέλα απορρίπτει, ως κυριαρχούμενο από την Ουάσιγκτον. Αντιθέτως το Καράκας πέτυχε να τεθεί το ζήτημα σε διάσκεψη των χωρών της Λατινικής Αμερικής (UNASUR).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή