Δηλώσεις από τη Ρωσία θα κάνει την Τρίτη ο Βίκτορ Γιανουκόβιτς

Δηλώσεις από τη Ρωσία θα κάνει την Τρίτη ο Βίκτορ Γιανουκόβιτς

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δηλώσεις θα κάνει αύριο από το Ροστόφ στη νότια Ρωσία, ο ανατραπείς Πρόεδρος της Ουκρανίας Βίκτορ Γιανουκόβιτς, δήλωσε πηγή προσκείμενη στο περιβάλλον του, την οποία επικαλούνται τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

«Θα κάνει δηλώσεις στο Ροστόφ, η ώρα και το μέρος θα διευκρινισθούν αργότερα», δήλωσε η πηγή αυτή, χωρίς άλλες λεπτομέρειες.

Ο φιλορώσος πρώην πρόεδρος, ο οποίος κατέφυγε στη Ρωσία μετά την καθαίρεσή του από το ουκρανικό κοινοβούλιο στις 22 Φεβρουαρίου, είχε ήδη κάνει δηλώσεις στο Ροστόφ στις 28 Φεβρουαρίου.

Ορισμένα ρωσικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν αργότερα πως ο Γιανουκόβιτς, ο οποίος υποχρεώθηκε να διαφύγει από την Ουκρανία έπειτα από ένα κίνημα αμφισβήτησης που διήρκεσε τρεις μήνες, υπέστη καρδιακή προσβολή και νοσηλεύεται στη Μόσχα. Οι φήμες αυτές ουδέποτε επιβεβαιώθηκαν.

Στις 28 Φεβρουαρίου στο Ροστόφ, όπου πραγματοποίησε την πρώτη δημόσια εμφάνισή του αφότου καθαιρέθηκε, ο Γιανουκόβιτς είχε δηλώσει πως εξακολουθεί να είναι ο αρχηγός του ουκρανικού κράτους.

«Ουδείς με ανέτρεψε. Υποχρεώθηκα να εγκαταλείψω την Ουκρανία εξαιτίας μιας άμεσης απειλής κατά της ζωής μου και κατά της ζωής των συγγενών μου», είχε δηλώσει σε συνέντευξη Τύπου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή