Διαψεύδει τον Ερντογάν ο Λευκός Οίκος

Διαψεύδει τον Ερντογάν ο Λευκός Οίκος

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. «Ανακριβείς» χαρακτήρισε χθες ο Λευκός Οίκος τις δηλώσεις που αποδίδονται στον πρόεδρο Ομπάμα για τον ισλαμιστή κληρικό Φετουλάχ Γκιουλέν. Την Πέμπτη, ο Τούρκος πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν είχε δηλώσει κατά τη διάρκεια ζωντανής του τηλεοπτικής συνέντευξης, ότι ο Ομπάμα είχε «λάβει το μήνυμα», σχετικά με τον αυτοεξόριστο στην Πενσυλβάνια των ΗΠΑ, Τούρκο κληρικό. Ο Τούρκος πρωθυπουργός είπε: «Συζήτησα τα θέματα αυτά με τον αξιότιμο Αμερικανό πρόεδρο. Συνεχίζω να ελπίζω. Είπα στον πρόεδρο ότι ο άνθρωπος που ευθύνεται για τη δυστυχία στη χώρα μου, ζει στην Πενσυλβάνια και τόνισα ότι περιμένω να πράξει τα αναγκαία και να τον απελάσει. Ο Ομπάμα αντιμετώπισε θετικά το αίτημά μου και έλαβε το μήνυμα».

Σε χθεσινές του δηλώσεις, στέλεχος του Λευκού Οίκου διέψευσε τα λόγια του Τούρκου πρωθυπουργού, λέγοντας ότι η αναπαραγωγή των απαντήσεων του Ομπάμα δεν είναι ακριβής. Την ίδια ώρα, μία ακόμη υποκλαπείσα τηλεφωνική συνδιάλεξη, που αναρτήθηκε στο Ιντερνετ, εμφανίζει τον πρώην υπουργό Οικονομίας της Τουρκίας, Ζαφέρ Τσαγλανιάν, να διαμαρτύρεται γιατί δεν του είχε καταβληθεί ποσόν, προϊόν δωροδοκίας, ύψους 10 εκατ. δολ. Στη συνομιλία, ο Τσαγλανιάν εμφανίζεται να διαμαρτύρεται για την καθυστέρηση στην καταβολή της «μίζας» του, αφού είχε φροντίσει για την ανάθεση μεγάλης κρατικής σύμβασης σε συγκεκριμένο κατασκευαστικό όμιλο, με απευθείας ανάθεση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή