Ο Ομπάμα στην εκπομπή του κωμικού Ζακ Γαλυφιανάκη

Ο Ομπάμα στην εκπομπή του κωμικού Ζακ Γαλυφιανάκη

2' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. Τον αυτοσαρκασμό επιλέγει εσχάτως ως νέα στρατηγική ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα για να «πουλήσει» στη νέα γενιά Αμερικανών τον νόμο του για το σύστημα υγείας, που παραπαίει. Στο πλαίσιο αυτής της εκστρατείας, αποφάσισε να φιλοξενηθεί στην καυστική εκπομπή του κωμικού Ζακ Γαλυφιανάκη με τίτλο «Ανάμεσα σε δύο φτέρες», στην οποία ο πρωταγωνιστής της ταινίας «Hangover» ανακρίνει διάσημους ηθοποιούς και τραγουδιστές.

«Πώς αισθάνεται κανείς όταν είναι ο τελευταίος μαύρος πρόεδρος;», ρώτησε ο Γαλυφανιάκης τον Ομπάμα, στην εκπομπή που αναρτήθηκε χθες στην ιστοσελίδα Funny or Die. «Ειλικρινά πες μου, πώς αισθάνεσαι που θα είναι η τελευταία σου φορά συνομιλίας με έναν πρόεδρο;», ρώτησε από την πλευρά του ο Ομπάμα. Παράλληλα, ο Γαλυφιανιάκης του έθεσε ερωτήματα για τον «πρέσβη» των ΗΠΑ, Ντένις Ρόντμαν, και τα ταξίδια του στη Βόρειο Κορέα, καθώς και την «πατρίδα» του, την Κένυα. Ο Ομπάμα, δεινός πολιτικός ρήτορας, επέδειξε αρκετές δόσεις χιούμορ και έγκαιρων αντανακλαστικών στις ερωτήσεις του οικοδεσπότη της εκπομπής, αν και σε πολλά σημεία οι διάλογοι έμοιαζαν σαφώς πιο στημένοι από προηγούμενα επεισόδια, όταν στη θέση του συνεντευξιαζόμενου είχαν βρεθεί οι ηθοποιοί του Χόλιγουντ Νάταλι Πόρτμαν και Σαρλίζ Θέρον.

Στόχος του προέδρου ήταν να προσεγγίσει ένα νεανικό κοινό, το οποίο θα μπορούσε να χρηματοδοτήσει τον νόμο του για το σύστημα υγείας. «Μπορεί κανείς να εξασφαλίσει φτηνή κάλυψη υγείας. Οι περισσότεροι νέοι Αμερικανοί δεν είναι ασφαλισμένοι. Κι όμως, μπορούν να το πετύχουν με ελάχιστο κόστος, όσο πληρώνουν για τον λογαριασμό του κινητού τους τηλεφώνου», εξήγησε ο Ομπάμα. Τα περιθώρια αρχίζουν να στενεύουν για το Obamacare, αφού η διορία εκπνέει στις 31 Μαρτίου.

Ερωτηθείς από τον Γαλυφιανάκη αν είχε μια τρίτη θητεία, που απαγορεύεται από το Σύνταγμα, τι θα έκανε, απάντησε: «Αν ξαναήμουν υποψήφιος θα ήταν σαν ένα τρίτο “Hangover”. Δεν πήγε και πολύ καλά, έτσι δεν είναι;». Εύστοχη ήταν η απόκριση του προέδρου και στην αιχμηρή τοποθέτηση του ηθοποιού ότι δεν έχει κινητό γιατί δεν θέλει να διαβάζουν οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες τα μηνύματά του: «Πρώτα από όλα, Ζακ, ουδείς ενδιαφέρεται για τα μηνύματά σου».

Στο τέλος της εκπομπής ο Ομπάμα πατάει ένα κουμπί στο τραπέζι ανάμεσά τους, μια μαύρη κουρτίνα πέφτει και αποκαλύπτει ότι η συζήτηση είχε λάβει χώρα στο Διπλωματικό Δωμάτιο του Λευκού Οίκου. Ο Γαλυφιανάκης ευχαριστεί τον πρόεδρο για τη συνέντευξη και στη συνέχεια προσθέτει: «Ευχαριστώ που όλα αυτά τα χρόνια μού επιτρέπατε να γυρίζω την εκπομπή μου εδώ». Ο Ομπάμα απορεί: «Ποιος σου έδωσε τέτοια άδεια;» κι η αφοπλιστική απάντηση του οικοδεσπότη της εκπομπής είναι: «Ο Μπους».

Ηταν ασφαλώς μια ασυνήθιστη εκπομπή για τον Ομπάμα, καθώς ο Γαλυφιανάκης συνηθίζει να είναι ιδιαίτερα αθυρόστομος και να φέρνει σε δύσκολη θέση τον συνομιλητή του. Για παράδειγμα, όταν φιλοξένησε τον Καναδό τραγουδιστή Τζάστιν Μπίμπερ, άρχισε να τον βρίζει και να τον μαστιγώνει για την ανάρμοστη συμπεριφορά του, αφού στο παρελθόν ο νεαρός είχε ουρήσει δημοσίως. Είχε πει μάλιστα στο άτακτο παιδί της ποπ ότι η μητέρα του Μπίμπερ μάλλον δεν θα έχει αντίρρηση με την αυστηρή τιμωρία που του επιφύλαξε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή