Και τρίτος καταυλισμός Σύρων στην Ιορδανία

Και τρίτος καταυλισμός Σύρων στην Ιορδανία

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΔΑΜΑΣΚΟΣ. Ο αριθμός των παιδιών που επηρεάζονται από τον εμφύλιο της Συρίας διπλασιάστηκε πέρυσι, φθάνοντας τα 5,5 εκατομμύρια παιδιά, σύμφωνα με έκθεση που έδωσε χθες στη δημοσιότητα η UNICEF. Παράλληλα, η Ιορδανία σχεδιάζει να ανοίξει τρίτο προσφυγικό καταυλισμό τον ερχόμενο μήνα, καθώς ο αριθμός των Σύρων που διασχίζουν τα σύνορα έχει φθάσει τους 600 ημερησίως. «Το άνοιγμα θα έρθει σε κατάλληλη στιγμή, γιατί τις τελευταίες εβδομάδες είδαμε τον αριθμό όσων διασχίζουν τα σύνορα να αυξάνεται κατά 50%», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Υπάτης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες. Ο νέος καταυλισμός, 100 χιλιόμετρα ανατολικά του Αμμάν, αρχικά θα φιλοξενήσει μερικές χιλιάδες πρόσφυγες, ενώ με την ολοκλήρωση των εργασιών θα στεγάσει πρόχειρα 130.000 πρόσφυγες. Ο καταυλισμός Ζαατάρι σήμερα φιλοξενεί 100.000 πρόσφυγες.

Στο στρατιωτικό πεδίο, οι κυβερνητικές δυνάμεις έσφιξαν χθες τον κλοιό γύρω από την πόλη Γιαμπρούντ, στα σύνορα με τον Λίβανο. Πρόκειται για το τελευταίο σημαντικό οχυρό που έχει απομείνει στον έλεγχο των ανταρτών στην περιοχή των συρο-λιβανικών συνόρων, ενώ η κατάκτησή του θα εξασφάλιζε απρόσκοπτη πρόσβαση της Δαμασκού στη Μεσόγειο.

Στις κουρδικές περιοχές της Βόρειας Συρίας, όπου διεξάγεται ο «εμφύλιος μέσα στον εμφύλιο» μεταξύ ανταρτικών ομάδων, δύο καμικάζι ανατινάχθηκαν σε κυβερνητικό κτίριο, σκορπίζοντας τον θάνατο σε τουλάχιστον πέντε άτομα. Ο τρίτος καμικάζι ακινητοποιήθηκε από τη φρουρά πριν ανατιναχθεί και ανακρίνεται. Οι υποψίες για την επίθεση βαρύνουν την οργάνωση Ισλαμικό Κράτος του Ιράκ και του Λεβάντε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή