Μίνι ανασχηματισμός από Ν. Αναστασιάδη

Μίνι ανασχηματισμός από Ν. Αναστασιάδη

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε ανασχηματισμό της κυβέρνησής του προχώρησε χθες ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Ν. Αναστασιάδης. Ο ανασχηματισμός είχε καταστεί αναγκαίος μετά την αποχώρηση του ΔΗΚΟ από τη συγκυβέρνηση. Ο κ. Αναστασιάδης απέφυγε να προχωρήσει σε εκτεταμένο ανασχηματισμό και αρκέστηκε στο να αντικαταστήσει τους υπουργούς του ΔΗΚΟ στην κυβέρνησή του, από τους οποίους κράτησε μόνο έναν, τον υπουργό Ενέργειας Γ. Λακκοτρύπη, ο οποίος προέρχεται από την ιδιωτική οικονομία. Το υπ. Ενέργειας, Βιομηχανίας και Τουρισμού είναι αρμόδιο για τα θέματα των υδρογονανθράκων. Ο κ. Αναστασιάδης ζήτησε τις παραιτήσεις των υπουργών Αμυνας Φ. Φωτίου, Παιδείας Κ. Κενεβέζου και Υγείας Π. Πετρίδη. Το υπ. Αμυνας αναλαμβάνει ο Τ. Μητσόπουλος, έως τώρα υπουργός Συγκοινωνιών. Στη θέση του ορίστηκε ο προερχόμενος από το ΔΗΚΟ, κ. Μ. Δημητριάδης. Το υπ. Υγείας αναλαμβάνει ο κ. Φ. Πατσαλής και το Υγείας ο κ. Κ. Καδής. Καμία μετακίνηση δεν υπήρξε στα κρίσιμα υπ. Οικονομικών και Εξωτερικών, όπου παραμένουν οι κ. Χ. Γεωργιάδης και Ι. Κασουλίδης αντίστοιχα.

Εν τω μεταξύ, σε δηλώσεις του μετά τη σύναντηση με τον γ.γ. του ΟΗΕ ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Α. Νταβούτογλου υποστήριξε ότι «υπάρχει μια νέα δυναμική» στο Κυπριακό και ότι αυτή τη φορά μπορεί να επιτευχθεί λύση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή