Στους επτά οι νεκροί απο την κατάρρευση κτιρίων στο Μανχάταν (video)

Στους επτά οι νεκροί απο την κατάρρευση κτιρίων στο Μανχάταν (video)

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τουλάχιστον επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν την Τετάρτη από έκρηξη, η οποία πιστεύεται ότι προκλήθηκε από διαρροή αερίου και ισοπέδωσε δύο κτίρια στο Ανατολικό Χάρλεμ της Νέας Υόρκης, δήλωσε ο δήμαρχος της πόλης, Μπιλ ντε Μπλάζιο.

Από την έκρηξη τραυματίστηκαν τουλάχιστον 74 άτομα, δύο εκ των οποίων έχουν διακομιστεί στο νοσοκομείο σε κρίσιμη κατάσταση, μετέδωσαν τα μέσα ενημέρωσης. Εννέα ακόμη ένοικοι των κτιρίων εξακολουθούν να αγνοούνται, αναφέρει η εφημερίδα New York Times.

Με βάση τις πρώτες πληροφορίες, η έκρηξη προκλήθηκε από διαρροή αερίου, είπε ο ντε Μπλάζιο, προσθέτοντας ότι η εταιρεία παροχής είχε ενημερωθεί για τη διαρροή 15 λεπτά πριν από την έκρηξη.

«Πρόκειται για μια τραγωδία του χείριστου είδους», δήλωσε στους δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο ντε Μπλάζιο.

Ο επίτροπος του πυροσβεστικού σώματος, Σαλβατόρε Κασάνο, είπε ότι 250 πυροσβέστες είχαν αναπτυχθεί στην περιοχή για την κατάσβεση της πυρκαγιάς. Σύμφωνα με τους κατοίκους της περιοχής, μία τεράστια έκρηξη ακούστηκε και λίγα λεπτά αργότερα, στις 09:30 (τοπική ώρα, 15:30 ώρα Ελλάδος), ξέσπασε η πυρκαγιά.

«Υπάρχει μεγάλο άγχος, αλλά αρκεί να πούμε ότι γίνεται κάθε δυνατή προσπάθεια για την ανεύρεση των ανθρώπων που αγνοούνται», είπε ο ντε Μπλάζιο.

Ωστόσο, ένας αξιωματούχος είπε στους New York Times ότι είναι πιθανό ο αριθμός των νεκρών να αυξηθεί.

Μεταξύ των τραυματιών είναι σύμφωνα με μαρτυρίες φίλων του και ο ομογενής Ανδρέας Παναγόπουλος, ωστόσο μέχρι στιγμής δεν έχει βρεθεί σε κάποιο νοσοκομείο.

Tο δυστύχημα σημειώθηκε στη διασταύρωση της 116ης Οδού με την Παρκ Άβενιου. Από την έκρηξη προκλήθηκε μεγάλη πυρκαγιά και πυκνά σύννεφα καπνού κάλυψαν όλη την περιοχή. Σύμφωνα με το Γερμανικό Πρακτορείο, έχει υποστεί ζημιές και μια εκκλησία που βρισκόταν ακριβώς δίπλα.

Μια μάρτυρας που μίλησε στο CBS είπε ότι στο κτίριο ζούσαν πολλοί άνθρωποι και ένας από τους ενοίκους ήταν φίλος της. "Φοβάμαι, φοβάμαι… Βγήκα να δω τι συνέβη. Είδα μια γυναίκα να τρέχει στον δρόμο χωρίς παπούτσια. Είναι τρελό, είναι σαν να εμπόλεμη ζώνη. Στην αρχή νόμιζα ότι επρόκειτο για σεισμό", σχολίασε ένας άλλος.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή