Ισραήλ: Αεροπορικές επιθέσεις στη Γάζα μετά τις ρουκέτες

Ισραήλ: Αεροπορικές επιθέσεις στη Γάζα μετά τις ρουκέτες

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

 Η ισραηλινή πολεμική αεροπορία εξαπέλυσε αεροπορικές επιθέσεις σε πολλές περιοχές στη Λωρίδα της Γάζας, μετά τη βροχή ρουκετών που εκτοξεύθηκαν από την παλαιστινιακή ριζοσπαστική οργάνωση Ισλαμικός Τζιχάντ, δήλωσαν αυτόπτες μάρτυρες. Σύμφωνα τους ίδιους, στόχος της ισραηλινής πολεμικής αεροπορίας ήταν ένα στρατόπεδο εκπαίδευσης των Ταξιαρχιών Αλ Κουντς, της ένοπλης πτέρυγας του Ισλαμικού Τζιχάντ, στα νότια των Παλαιστινιακών Εδαφών, και δύο άλλες βάσεις της ίδιας οργάνωσης στα βόρεια.

 Πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας του Ισραήλ ανέφεραν ότι περισσότερες από 50 ρουκέτες έπεσαν στο έδαφος της χώρας. Οι τρεις από τους πυραύλους αναχαιτίστηκαν από το αντιπυραυλικό σύστημα Σιδηρούς Θόλος. Την ευθύνη για την επίθεση αυτή, τη μεγαλύτερη που έχει σημειωθεί εδώ και δύο χρόνια, ανέλαβε η παλαιστινιακή ριζοσπαστική οργάνωση Ισλαμικός Τζιχάντ, σε αντίποινα για το θάνατο τριών μαχητών της σε αεροπορική επιδρομή του ισραηλινού στρατού στη νότια Λωρίδα της Γάζας. Χιλιάδες Ισραηλινοί που κατοικούν στην περιοχή έτρεξαν να προστατευτούν στα καταφύγια. Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί.

"Οι Ταξιαρχίες Αλ Κουντς απάντησαν στην επίθεση με βροχή ρουκετών" ανέφερε στην ανακοίνωσή της η ένοπλη πτέρυγα του Ισλαμικού Τζιχάντ. "Οι Ταξιαρχίες Αλ Κουντς δεν αποκηρύσσουν την εκεχειρία" με το Ισραήλ, που έχει τεθεί σε ισχύ από τον Νοέμβριο του 2012 "όμως έχουν το δικαίωμα να απαντούν στη σιωνιστική επίθεση στον κατάλληλο τόπο και χρόνο", σημείωσε ο εκπρόσωπος της οργάνωσης Άμπου Άχμαντ.

Ανακατάληψη της Λωρίδας της Γάζας ζητά ο ΥΠΕΞ του Ισραήλ

Το Ισραήλ θα πρέπει "να ανακαταλάβει πλήρως" τη Λωρίδα της Γάζας, τον έλεγχο της οποίας έχει η ισλαμιστική παλαιστινιακή οργάνωση Χαμάς, δήλωσε σήμερα ο Ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών Άβιγκντορ Λίμπερμαν, μετά τη βροχή ρουκετών που εκτοξεύτηκαν από την οργάνωση Ισλαμικός Τζιχάντ σε αντίποινα για το θάνατο τριών μελών της.

"Μετά από μια επίθεση σαν αυτή, δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική παρά μόνο η πλήρης ανακατάληψη της Λωρίδας της Γάζας", είπε ο επικεφαλής της ισραηλινής διπλωματίας μιλώντας σε ένα τηλεοπτικό κανάλι.

Το Ισραήλ αποσύρθηκε από τη Λωρίδα της Γάζας το καλοκαίρι του 2005.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή