Αμφιβολίες για την κατάθεση του Όσκαρ Πιστόριους

Αμφιβολίες για την κατάθεση του Όσκαρ Πιστόριους

1' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ένας εμπειρογνώμονας της αστυνομίας που κατέθεσε σήμερα στη δίκη του αθλητή από τη Νότια Αφρική Όσκαρ Πιστόριους, ο οποίος δικάζεται για τον φόνο της συντρόφου του Ρίβα Στέενκαμπ, εξέφρασε αμφιβολίες για την εκδοχή που εκείνος έχει παρουσιάσει για τα γεγονότα της νύχτας της δολοφονίας του μοντέλου.

Ο Γιοχάνες Γκερχάρντους Βερμόιλεν, ειδικός του τμήματος εγκληματολογικών ερευνών της αστυνομίας, κατέθεσε στο δικαστήριο ότι θεωρεί απίθανο ο πρωταθλητής των Παραολυμπιακών Αγώνων να φορούσε τα προσθετικά του μέλη όταν πυροβόλησε εναντίον της Στέενκαμπ πίσω από την πόρτα του μπάνιου και όταν την έσπασε.

Η κατάθεση αυτή αντικρούει την εκδοχή των γεγονότων κατά τον Πιστόριους, ο οποίος έχει υποστηρίξει ότι φόρεσε τα προσθετικά του μέλη αφότου πυροβόλησε και προσπάθησε να κλωτσήσει την πόρτα για να την ανοίξει πριν την σπάσει με ένα μπαστούνι του κρίκετ.

Ο 27χρονος αθλητής έχει υποστηρίξει ότι νόμιζε πως ένας ληστής είχε εισβάλει στο σπίτι από το παράθυρο του μπάνιου, πυροβόλησε πίσω από την κλειδωμένη πόρτα και μόλις συνειδητοποίησε ότι η Στέενκαμπ βρισκόταν στο μπάνιο, έσπασε την πόρτα με ένα μπαστούνι του κρίκετ σε μια προσπάθεια να της σώσει την ζωή.

Ο Βερμόιλεν επιβεβαίωσε ότι η πόρτα ήταν διάτρητη από σφαίρες και είχε σπάσει. Έδειξε το μπαστούνι του κρίκετ και παρουσίασε πώς ο Πιστόριους προκάλεσε τα χτυπήματα στην πόρτα.

Τα σημάδια στην πόρτα και στο μπάνιο συνάδουν με την εκδοχή ότι έσπασε την πόρτα με το μπαστούνι, ωστόσο το ύψος των βαθουλωμάτων υποδεικνύει ότι ο Πιστόριους δεν φορόυσε τα προσθετικά του μέλη, είπε ο Βερμόιλεν.

Η κατηγορούσα αρχή αναμένεται να χρησιμοποιήσει αυτήν την αντίφαση για να προκαλέσει αμφιβολίες για την αξιοπιστία της κατάθεσης του πρωταθλητή.

Ο συνήγορος υπεράσπισης του αθλητή επιχείρησε να παρουσιάσει το ενδεχόμενο η αστυνομία να έχει σφάλει με τα ευρήματα του εγκλήματος. Ο δικηγόρος του Πιστόριους Μπάρι Ρουξ κατηγόρησε τον αξιωματούχο της αστυνομίας ότι δεν ερεύνησε ένα εμφανές αποτύπωμα ποδιού πάνω στην πόρτα, το οποίο θα μπορούσε να προέλθει από το προσθετικό μέλος του Πιστόριους.

Ο Ρουξ υποστήριξε επίσης ότι η αστυνομία προκάλεσε φθορές στην πόρτα κατά την περίοδο που φυλασσόταν στο εγκληματολογικό τμήμα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή