Με αντίστοιχες κυρώσεις απειλεί τη Δύση η Ρωσία

Με αντίστοιχες κυρώσεις απειλεί τη Δύση η Ρωσία

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η κυβέρνηση της Ρωσίας πρόκειται να επιβάλει αντίστοιχες κυρώσεις ως αντίποινα, εάν οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής και η Ευρωπαϊκή Ένωση προχωρήσουν στην επιβολή δικών τους κυρώσεων σε βάρος της Μόσχας, ανακοίνωσε ο υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας Αλεξέι Λιχατσέφ.

«Είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε κάθε ενδεχόμενο», είπε ο Λιχατσέφ στους δημοσιογράφους και πρόσθεσε ότι «θα επιβάλουμε αντίστοιχες (κυρώσεις στις τυχόν δυτικές)».

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι η ρωσική κυβέρνηση ελπίζει πως οι όποιες κυρώσεις θα είναι πολιτικές και όχι οικονομικές. «Θα ήθελε κανείς να ελπίζει ότι, εάν η Ευρωπαϊκή Ένωση αποφασίσει να επιβάλει τις όποιες κυρώσεις, αυτές δεν θα περιορίσουν την επιχειρηματική δραστηριότητα», ανέφερε ο Λιχατσέφ.

Νωρίτερα, ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν υποστήριξε σήμερα ότι δεν μπορεί να κατηγορείται η Ρωσία για την ένταση που έχει προκληθεί στην Κριμαία της Ουκρανίας.

Σε μια συνάντησή του με αντιπροσωπείες Παραολυμπιακών επιτροπών στο Σότσι της Μαύρης Θάλασσας, ο Πούτιν ευχαρίστησε τα μέλη τους διότι κράτησαν την πολιτική εκτός των Χειμερινών Παραολυμπιακών Αγώνων, τους οποίους φιλοξενεί η Ρωσική Ομοσπονδία.

«Θα ήθελα να σας εκφράσω ευγνωμοσύνη διότι δεν αναμίξατε τους Παραολυμπιακούς με την πολιτική. Και οι άβολες περιστάσεις τις οποίες γνωρίζετε καλά δεν τους επηρέασαν. Θα ήθελα επίσης να τονίσω ότι η Ρωσία δεν ήταν αυτή που προκάλεσε τις καταστάσεις που διαμορφώνονται», είπε ο Πούτιν.

Την Κυριακή διεξάγεται στην Κριμαία δημοψήφισμα με το ερώτημα προς τους πολίτες εάν επιθυμούν την ένταξη της περιοχής αυτής στη Ρωσική Ομοσπονδία — το οποίο η νέα κυβέρνηση στο Κίεβο και δυτικά κράτη χαρακτηρίζουν παράνομο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή