Ρωσία: Ζητά παρατηρητές του ΟΑΣΕ στο δημοψήφισμα στην Κριμαία

Ρωσία: Ζητά παρατηρητές του ΟΑΣΕ στο δημοψήφισμα στην Κριμαία

49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Μόσχα κάλεσε σήμερα τον Οργανισμό για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) να στείλει παρατηρητές για το δημοψήφισμα της Κυριακής με θέμα την ένωση της περιοχής της Κριμαίας με τη Ρωσία.

«Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών καλεί τη διοίκηση του ΟΑΣΕ, τα κράτη μέλη του Γραφείου Δημοκρατικών Θεσμών και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (BIDDH), να αφήσουν την πολιτική 'των δύο μέτρων και των δύο σταθμών' και να εξετάσουν θετικά την πρόσκληση των αρχών της Κριμαίας να μετάσχουν ως παρατηρητές της διεξαγωγής του δημοψηφίσματος», αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου.

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών υπογραμμίζει επίσης ότι ο ΟΑΣΕ πρέπει να λάβει την έγκριση των αρχών οποιασδήποτε περιοχής της Ουκρανίας, στην οποία προτίθεται να στείλει παρατηρητές.

«Όσον αφορά την υλικοτεχνική υποδομή της αποστολής, θα πρέπει φυσικά να συμφωνηθεί με την ηγεσία των περιοχών της Ουκρανίας, στις οποίες (η αποστολή) αναμένεται να αναπτυχθεί», προστίθεται στην ανακοίνωση, σε μια σαφή αναφορά στην νότια ουκρανική περιοχή της Κριμαίας, όπου φιλορώσοι ηγέτες έχουν αναλάβει τον έλεγχο της κυβέρνησης.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή