Αίγυπτος: Πέντε στρατιώτες σκοτώθηκαν σε επίθεση ενόπλων στο Κάιρο

Αίγυπτος: Πέντε στρατιώτες σκοτώθηκαν σε επίθεση ενόπλων στο Κάιρο

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πέντε Αιγύπτιοι στρατιώτες δέχτηκαν επίθεση από αγνώστους και σκοτώθηκαν σε ένα φυλάκιο ελέγχου στο Κάιρο, μετέδωσε σήμερα η δημόσια τηλεόραση της χώρας και το επίσημο ειδησεογραφικό πρακτορείο ΜΕΝΑ.

Η επίθεση αυτή σημειώθηκε δύο ημέρες αφότου ένας αξιωματικός σκοτώθηκε και άλλοι τρεις στρατιώτες τραυματίστηκαν όταν ένοπλοι άνοιξαν πυρ εναντίον στρατιωτικού λεωφορείου.

Οι πέντε στρατιώτες σκοτώθηκαν στο προάστιο Σούμπρα Αλ Χέιμα, στα βόρεια του Καΐρου. "Μετά την επίθεση η αστυνομία εντόπισε δύο βόμβες στο σημείο" και κλήθηκαν πυροτεχνουργοί για να τις εξουδετερώσουν με ελεγχόμενη έκρηξη, ανέφερε ένας αστυνομικός.

Μετά την ανατροπή και τη σύλληψη του ισλαμιστή προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι από τον στρατό, τον περασμένο Ιούλιο, αλλά και την αιματηρή καταστολή των διαδηλώσεων των υποστηρικτών του, στρατιώτες και αστυνομικοί μπαίνουν συχνά στο στόχαστρο ενόπλων οργανώσεων. Οι περισσότερες από τις επιθέσεις αυτές έχουν γίνει στη χερσόνησο του Σινά όμως πρόσφατα καταγράφηκαν τέτοια επεισόδια τόσο στο Δέλτα του Νείλου όσο και στην πρωτεύουσα.

Την ευθύνη για τις περισσότερες από τις επιθέσεις και τα σαμποτάζ σε αγωγούς φυσικού αερίου έχει αναλάβει η τζιχαντιστική οργάνωση Ανσάρ Μπέιτ αλ Μάκντες που εδρεύει στο Σινά και δηλώνει ότι εμπνέεται από την Αλ Κάιντα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή