Αλεξάντρ Τουρτσίνοφ: «Πράκτορες του Κρεμλίνου» πίσω από τα επεισόδια βίας στα ανατολικά

Αλεξάντρ Τουρτσίνοφ: «Πράκτορες του Κρεμλίνου» πίσω από τα επεισόδια βίας στα ανατολικά

47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο μεταβατικός πρόεδρος της Ουκρανίας κατηγόρησε σήμερα "πράκτορες του Κρεμλίνου" ότι υπέθαλψαν τη φονική βία σε πόλεις της ανατολικής Ουκρανίας, σε μία από τις πιο άμεσες και υψηλότατου επιπέδου επικρίσεις του Κιέβου που στρέφονται κατά του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν.

Από το έδρανό του στο κοινοβούλιο, ο μεταβατικός αρχηγός του κράτους Ολεξάντερ Τουρτσίνοφ αναφέρθηκε στους τρεις θανάτους σε δύο περιστατικά την εβδομάδα αυτή στο Ντονέτσκ και στο Χάρκοβο και είπε στους βουλευτές της αντιπολίτευσης: "Γνωρίζετε όπως κι εμείς ποιος οργανώνει τις μαζικές διαμαρτυρίες στην ανατολική Ουκρανία – είναι πράκτορες του Κρεμλίνου που τις οργανώνουν και τις χρηματοδοτούν, που προκαλούν τις δολοφονίες ανθρώπων".

Ο Τουρτσίνοφ έχει προειδοποιήσει για τον κίνδυνο ρωσικής εισβολής στο ανατολικό τμήμα της χώρας έπειτα από την κατάληψη από τη Μόσχα της χερσονήσου της Κριμαίας. Ουκρανοί αξιωματούχοι έχουν καλέσει το λαό στις κυρίως ρωσόφωνες πόλεις της βιομηχανικής ανατολικής Ουκρανίας να μην ανταποκριθούν στην παρακίνηση που πιθανόν θα χρησιμοποιήσει η Ρωσία για να δικαιολογήσει την αποστολή στρατευμάτων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή