Ουκρανική κυβερνο-επίθεση σε ιστοσελίδες του ΝΑΤΟ

Ουκρανική κυβερνο-επίθεση σε ιστοσελίδες του ΝΑΤΟ

46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μια ομάδα κυβερνοπειρατών από την Ουκρανία ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση που δέχτηκαν αρκετές ιστοσελίδες του ΝΑΤΟ το απόγευμα του Σαββάτου, χωρίς ωστόσο να προκληθεί κάποια σοβαρή δυσλειτουργία στις δραστηριότητες της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας.

«Δηλώνουμε ότι σήμερα (σ.σ. το Σάββατο) στις 18.00 εξαπολύσαμε μια επίθεση εναντίον του ΝΑΤΟ» αναφέρει σε ανακοίνωση που ανήρτησε στον ιστότοπό της η ομάδα που αυτοαποκαλείται CyberBerkout.

«Δεν πρόκειται να ανεχθούμε την παρουσία του ΝΑΤΟ στο έδαφος της πατρίδας μας», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο της Συμμαχίας Οάνα Λουνγκέσκου, αρκετές ιστοσελίδες του ΝΑΤΟ δέχτηκαν μια κατανεμημένη επίθεση άρνησης εξυπηρέτησης (DDoS) και οι τεχνικοί εργάζονται για να αποκαταστήσουν την κανονική λειτουργία του ιστοτόπου της Συμμαχίας.

Οι κυβερνο-επιθέσεις, οι οποίες επηρέασαν και την κύρια ιστοσελίδα του ΝΑΤΟ, ήρθαν εν μέσω αυξανόμενων εντάσεων εξαιτίας της ρωσικής παρουσίας στην περιοχή της Κριμαίας, όπου σήμερα Κυριακή διεξάγεται δημοψήφισμα για την απόσχιση της χερσονήσου από την Ουκρανία και την προσάρτησή της στη Ρωσική Ομοσπονδία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή