Πούτιν προς Μέρκελ: «Το δημοψήφισμα στην Κριμαία συνάδει με το διεθνές δίκαιο»

Πούτιν προς Μέρκελ: «Το δημοψήφισμα στην Κριμαία συνάδει με το διεθνές δίκαιο»

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τηλεφωνική επικοινωνία για το δημοψήφισμα που διεξάγεται στην Κριμαία είχαν ο ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν και η γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ.

Όπως ανακοίνωσε το Κρεμλίνο, στη διάρκεια της μεταξύ τους συνομιλίας, ο Βλαντιμίρ Πούτιν στη Μέρκελ ότι το δημοψήφισμα στην Κριμαία της Ουκρανίας συνάδει με το διεθνές δίκαιο.

Εξάλλου, ο Πούτιν δεσμεύτηκε να σεβαστεί την απόφαση της Κριμαίας, πρόσθεσε το Κρεμλίνο, καθώς οι κάτοικοι ψηφίζουν για το αν θα αποχωρήσουν από την Ουκρανία και θα ενταχθούν στη Ρωσία.

Η ανακοίνωση ανέφερε ότι ο Πούτιν χρησιμοποίησε το τηλεφώνημά του με τη Μέρκελ επίσης για να εκφράσει ανησυχία για μια κλιμάκωση της έντασης η οποία προκλήθηκε όπως είπε από ριζοσπαστικές οργανώσεις στις νοτιοανατολικές περιοχές της Ουκρανίας «σε συμπαιγνία με τις αρχές του Κιέβου».

«Ο Βλαντίμιρ Πούτιν επέστησε την προσοχή στο γεγονός ότι η βούληση του πληθυσμού της χερσονήσου εφαρμόζεται σε πλήρη συμφωνία με το διεθνές δίκαιο», ανέφερε η ανακοίνωση του Κρεμλίνου.

Η γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ από την πλευρά της είπε στον ρώσο πρόεδρο πως θα πρέπει να σταλούν περισσότεροι παρατηρητές του Οργανισμού για τη Διάσκεψη και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ), ένα σχέδιο που εκείνος καλωσόρισε, δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος της Μέρκελ.

«Η καγκελάριος πρότεινε να διευρυνθεί άμεσα η υφιστάμενη παρουσία του ΟΑΣΕ στην Ουκρανία και να σταλεί ένας μεγαλύτερος αριθμός παρατηρητών σε καυτά σημεία, ιδίως στην ανατολική Ουκρανία», ανέφερε ο εκπρόσωπος της Μέρκελ Στέφεν Ζάιμπερτ σε μια ανακοίνωση για την τηλεφωνική συνομιλία που είχαν οι δύο ηγέτες.

«Ο ρώσος πρόεδρος είδε την πρωτοβουλία αυτή θετικά. Υποσχέθηκε ότι θα δώσει ανάλογες οδηγίες στον υπουργό Εξωτερικών Λαβρόφ», κατέληξε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή