Ρώσος δημοσιογράφος: «Η Ρωσία μπορεί να μετατρέψει τις ΗΠΑ σε ραδιενεργό τέφρα»

Ρώσος δημοσιογράφος: «Η Ρωσία μπορεί να μετατρέψει τις ΗΠΑ σε ραδιενεργό τέφρα»

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στρατιωτικές απειλές κατά των Ηνωμένων Πολιτειών εκτόξευσε ένας δημοσιογράφος φίλα προσκείμενος στο Κρεμλίνο τον οποίο ο πρόεδρος Βλάντιμιρ Πούτιν τοποθέτησε τον περασμένο Δεκέμβριο επικεφαλής του νέου κρατικού πρακτορείου ειδήσεων, με στόχο την καλύτερη εικόνα της Ρωσίας στον παγκόσμιο χάρτη. «Η Ρωσία είναι η μόνη χώρα στον κόσμο που είναι ρεαλιστικά ικανή να μετατρέψει τις Ηνωμένες Πολιτείες σε ραδιενεργό τέφρα», δήλωσε ο παρουσιαστής της τηλεόρασης Ντμίτρι Κισέλιόφ στην εβδομαδιαία τηλεοπτική του εκπομπή, έχοντας πίσω του ένα σκηνικό από ένα σύννεφο σαν μανιτάρι μετά από μια πυρηνική έκρηξη.

Η τοποθέτηση αυτή του ρώσου δημοσιογράφου για τις πυρηνικές δυνατότητες της Μόσχας ήρθε καθώς ο Λευκός Οίκος απείλησε τη Ρωσία με κυρώσεις εξ αιτίας του δημοψηφίσματος στην Κριμαία με το οποίο εγκρίθηκε η ένωση με τη Ρωσική Ομοσπονδία. Καθώς η κρίση κλιμακώνεται εντείνεται και ο πόλεμος της προπαγάνδας με τις ειδήσεις στη Ρωσία να έχουν πάρει αποχρώσεις της σοβιετικής εποχής καθώς είναι τακτικές οι δημοσιογραφικές αναφορές στη συνεργασία ορισμένων Ουκρανών με τους Ναζί στο Β 'Παγκόσμιο Πόλεμο.

Ο Κισελιόφ είναι από τους πλέον ένθερμους υποστηρικτές του προέδρου Πούτιν και είχε προκαλέσει οργισμένα σχόλια όταν είχε πει ότι τα όργανα των ομοφυλόφιλων δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται σε μεταμοσχεύσεις. Ο δημοσιογράφος μέσω της εκπομπής του απεικόνισε μια κατάσταση σύμφωνα με την οποία οι ουκρανικές αρχές, δεν μπορούν να διατηρήσουν το νόμο και την τάξη. Παρόμοια τοποθέτηση είχε και ο πρόεδρος Πούτιν στην τηλεφωνική συνομιλία του με τον πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών Μπαράκ Ομπάμα.

Αυτές οι παρατηρήσεις έχουν προκαλέσει ανησυχία στο Κίεβο ότι η Μόσχα θα μπορούσε να στείλει στρατεύματα στην ανατολική Ουκρανία, μετά από ψηφοφορία στο ρωσικό κοινοβούλιο που επιτρέπει να χρησιμοποιηθούν οι ένοπλες δυνάμεις, εάν κριθεί ότι έχουν ανάγκη προστασίας οι ρωσικής καταγωγής πολίτες στην Ουκρανία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή