Με το δάχτυλο στην σκανδάλη οι Ουκρανοί στρατιώτες

Με το δάχτυλο στην σκανδάλη οι Ουκρανοί στρατιώτες

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι ουκρανοί στρατιώτες στην Κριμαία έλαβαν σήμερα εξουσιοδότηση να χρησιμοποιήσουν τα όπλα τους μετά την επίθεση εναντίον μιας βάσης του στρατού στη Συμφερόπολη η οποία στοίχισε τη ζωή σε έναν στρατιώτη, ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας. «Για να προστατευθεί η ζωή των στρατιωτών μας οι ουκρανικές στρατιωτικές μονάδες στην Κριμαία έλαβαν την εξουσιοδότηση να χρησιμοποιήσουν τα όπλα τους», αναφέρει μια ανακοίνωση του υπουργείου. Την εξουσιοδότηση επιβεβαίωσε με χωριστή ανακοίνωσή του και το γραφείο του υπηρεσιακού προέδρου της χώρας.

 Μέχρι τώρα οι Ουκρανοί στρατιώτες καλούνταν να «μη απαντήσουν στις προκλήσεις» των ρωσικών δυνάμεων που έχουν καταλάβει την Κριμαία εδώ και περισσότερο από δύο εβδομάδες. Σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας, ένας σπουδαστής της σχολής ναυτικών δοκίμων, ο Σ. Κακούριν, σκοτώθηκε από μια σφαίρα στο στήθος στη διάρκεια μιας επίθεσης εναντίον της μονάδας του στη Συμφερόπολη. Ο πλοίαρχος Β. Φεντούν τραυματίστηκε στον λαιμό και το χέρι και ένας τρίτος στρατιώτης τραυματίστηκε στο κεφάλι και το πόδι από χτυπήματα με γκλομπ. «Οι δράστες φορούσαν στολές ρώσων στρατιωτών και έφεραν αυτόματα όπλα και ένα τουφέκι ελεύθερου σκοπευτή», σημειώνεται στην ανακοίνωση. «Ο (ρώσος) πρόεδρος (Βλαντίμιρ) Πούτιν ευθύνεται προσωπικά για το αίμα των ουκρανών στρατιωτών που χύθηκε», δήλωσε ο μεταβατικός πρόεδρος της Ουκρανίας Ολεξάντρ Τουρτσίνοφ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή