Νεκροί Ουκρανός και φιλορώσος παραστρατιωτικός στη Συμφερόπολη

Νεκροί Ουκρανός και φιλορώσος παραστρατιωτικός στη Συμφερόπολη

1' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

 Δύο άνθρωποι, ένας ουκρανός στρατιώτης και ένα μέλος των φιλορωσικών «δυνάμεων αυτοάμυνας», σκοτώθηκαν σήμερα στη Συμφερόπολη, πρωτεύουσα της Κριμαίας, από πυροβολισμούς σε μια ουκρανική στρατιωτική βάση, όπως ανακοίνωσε μια εκπρόσωπος της τοπικής αστυνομίας και μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Interfax της Ουκρανίας. Δύο ακόμη άνδρες, ένας ουκρανός στρατιώτης και ένας φιλορώσος παραστρατιωτικός, τραυματίστηκαν, σημείωσε η Όλγκα Κοντρατσόβα. Η εκδοχή αυτή των γεγονότων διαφέρει από εκείνη του ουκρανικού υπουργείου Άμυνας, το οποίο έχει κάνει λόγο για έναν νεκρό και δύο τραυματίες μεταξύ των ουκρανών στρατιωτών.

Σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας, ένας σπουδαστής της σχολής ναυτικών δοκίμων, ο Σ. Κακούριν, σκοτώθηκε από μια σφαίρα στο στήθος στη διάρκεια μιας επίθεσης εναντίον της μονάδας του στη Συμφερόπολη. Ο πλοίαρχος Β. Φεντούν τραυματίστηκε στον λαιμό και το χέρι και ένας τρίτος στρατιώτης τραυματίστηκε στο κεφάλι και το πόδι από χτυπήματα με γκλομπ. «Οι δράστες φορούσαν στολές ρώσων στρατιωτών και έφεραν αυτόματα όπλα και ένα τουφέκι ελεύθερου σκοπευτή», σημειώνεται στην ανακοίνωση. Η εκπρόσωπος της αστυνομίας δήλωσε από την πλευρά της ότι «από την έρευνα στο σημείο καταλήξαμε στο συμπέρασμα πως τα πυρά, που είχαν στόχο τόσο τους ουκρανούς στρατιώτες όσο και τα μέλη των δυνάμεων αυτοάμυνας προήλθαν από το ίδιο σημείο».

Ο Ουκρανός στρατιώτης που σκοτώθηκε φρουρούσε τη βάση αυτή στην οποία βρίσκονται οι φωτογραφικές υπηρεσίες του στρατιωτικού κέντρου τοπογραφίας και ναυτιλίας, διευκρίνισε ο Βλάντισλαβ Σελέζνεφ εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας. Κατασχέθηκαν τα όπλα και τα έγγραφα όλων των στρατιωτικών που βρίσκονταν στη βάση. «Τους είπαν ότι συνελήφθησαν», συνέχισε ο Σελέζνεφ χωρίς να είναι σε θέση να διευκρινίσει τον αριθμό των στρατιωτών. Σύμφωνα με μια ανακοίνωση στον ιστότοπο της αστυνομίας της Κριμαίας η ενέργεια αυτή ενδέχεται να είναι «μια προσχεδιασμένη πρόκληση για να αποσταθεροποιηθεί η κατάσταση την ημέρα της υπογραφής της συμφωνίας για την εισδοχή της Κριμαίας στη Ρωσική Ομοσπονδία».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή