Μαλαισία: Το Boeing δεν πέταξε πάνω από τις Μαλδίβες

Μαλαισία: Το Boeing δεν πέταξε πάνω από τις Μαλδίβες

1' 59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την πληροφορία ότι το εξαφανισμένο Boeing πέταξε πάνω από τις Μαλδίβες διέψευσαν σήμερα οι Αρχές της Μαλαισίας.

Ο μαλαισιανός υπουργός Μεταφορών Χισαμουντίν Χουσέιν δήλωσε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ότι ο διοικητής της πολεμικής αεροπορίας των Μαλδίβων του είπε ότι οι πληροφορίες αυτές «δεν είναι αληθείς».

Νωρίτερα οι αρχές των Μαλδίβων είχαν ανακοινώσει ότι στα ραντάρ τους δεν εντοπίστηκε κανένα ίχνος της πτήσης MH370.

Η αστυνομία στις Μαλδίβες εξέταζε πληροφορίες που αναρτήθηκαν σε ενημερωτική ιστοσελίδα σύμφωνα με τις οποίες οι κάτοικοι ενός απομακρυσμένου νησιού του αρχιπελάγους, του Κούντα Χουβάντου, είδαν ένα μεγάλο αεροσκάφος να πετά σε ασυνήθιστα χαμηλό ύψος την ημέρα της μυστηριώδους εξαφάνισης της πτήσης MH370.

Οι αυτόπτες μάρτυρες διηγούνται ότι είδαν στις 8 Μαρτίου ένα μεγάλο λευκό αεροσκάφος με κόκκινες ρίγες να πετάει σε πολύ χαμηλό ύψος κατευθυνόμενο προς το νότιο άκρο του αρχιπελάγους.

«Δεν είχα ξαναδεί αεροσκάφος να πετάει σε τόσο χαμηλό ύψος πάνω από το νησί μας. Εχουμε δει κατά καιρούς υδροπλάνα αλλά ποτέ κάτι τέτοιο. Μπορούσα να διακρίνω ακόμα και τις πόρτες του αεροσκάφους» δήλωσε μάρτυρας στην ιστοσελίδα.

Οι ερευνητές που ψάχνουν απεγνωσμένα να βρουν κάποιο ίχνος του αεροσκάφους εστιάζουν πλέον στο ενδεχόμενο το Boeing 777 των Μαλαισιανών αερογραμμών να κατευθύνθηκε προς τον νότιο Ινδικό Ωκεανό.

«Το πιθανότερο είναι ότι κατευθύνθηκε προς το Νότο και ακόμη περισσότερο ότι έφθασε μέχρι το τέλος αυτού του αεροδιαδρόμου», δήλωσε πηγή των ερευνών που δεν κατονομάζεται.

Το συμπέρασμα αυτό προκύπτει από την έλλειψη στοιχείων από χώρες που βρίσκονται στον βόρειο αεροδιάδρομο ότι το αεροπλάνο διέσχισε τον εναέριο χώρο τους και στο γεγονός ότι κανένα ίχνος από συντρίμμια δεν βρέθηκε στο βόρειο τμήμα του νοτίου αεροδιαδρόμου.

Παράλληλα, όπως ανακοίνωσαν σήμερα οι μαλαισιανές αρχές, η έρευνα για τους 239 επιβάτες και μέλη του πληρώματος της πτήσης MH370 δεν αποκάλυψε τίποτε ύποπτο, ενώ «δεδομένα» έχουν σβηστεί από τον προσομοιωτή πτήσης που κατασχέθηκε στην κατοικία του πιλότου.

«Λάβαμε τα αποτελέσματα των ελέγχων που έγιναν στο προφίλ επιβατών απ' όλες τις χώρες με εξαίρεση την Ουκρανία και τη Ρωσία», δήλωσε ο μαλαισιανός υπουργός Μεταφορών και Άμυνας Χισαμουντίν Χουσέιν στη διάρκεια της τακτικής καθημερινής ενημέρωσης των δημοσιογράφων.

«Προς το παρόν δεν έχει βρεθεί καμιά σημαντική πληροφορία για τους επιβάτες», πρόσθεσε.

Δύο Ουκρανοί και ένας Ρώσος επέβαιναν στο Μπόινγκ 777.

Εξάλλου, η εξέταση του εξομοιωτή πτήσης που κατασχέθηκε στην κατοικία του πιλότου του Μπόινγκ 777 αποκάλυψε ότι είχαν σβηστεί «δεδομένα».

«Δεδομένα είχαν σβηστεί από τον εξομοιωτή και εμπειρογνώμονες επιχειρούν να τα ανακτήσουν», διευκρίνισε ο Χισαμουντίν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή