Κουτάβι μάστιφ του Θιβέτ επωλήθη 1,4 εκατ. ευρώ

Κουτάβι μάστιφ του Θιβέτ επωλήθη 1,4 εκατ. ευρώ

2' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε τιμή ρεκόρ πουλήθηκε ένα κουτάβι ράτσας μάστιφ του Θιβέτ, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες το ευτυχές νέο του αφεντικό κατέβαλε, ούτε λίγο ούτε πολύ, 1,4 εκατ. ευρώ προκειμένου να το αποκτήσει. Σύμφωνα με πληροφορίες, νέος ιδιοκτήτης του όμορφου κουταβιού, του ακριβότερου στον κόσμο, είναι ένας κατασκευαστής ακινήτων και βρήκε τον πιστό του σύντροφο, ηλικίας ενός έτους, σε ειδική έκθεση «σκύλων πολυτελείας» στην ανατολική επαρχία Ζετσιάνγκ της Κίνας. Οπως αναφέρει στο σχετικό δημοσίευμα στην εφημερίδα Qianjiang Evening News ο εκτροφέας του πραγματικά χρυσού κουταβιού, Ζανγκ Τζένγκιν, τα σκυλιά της συγκεκριμένης ράτσας έχουν αίμα λιονταριού και είναι εξαιρετικοί φύλακες.

Πελώρια και ατρόμητα, ίσως ακόμα και επιθετικά μερικές φορές, τα μάστιφ του Θιβέτ, με τη χαίτη που τα κάνει να μοιάζει με τα λιοντάρια, αποτελούν σύμβολο της κοινωνικής θέσης και οικονομικής ισχύος του ιδιοκτήτη τους και πολυπόθητο απόκτημα κάθε ζάπλουτου Κινέζου που σέβεται τον εαυτό του. Αυτή, ακριβώς, η ιδιαίτερη θέση που έχουν τα πανέμορφα σκυλιά έχει κάνει την τιμή τους να εκτοξευθεί στα ουράνια.

Συνήθως τα ζώα με τις χρυσές χαίτες έχουν ύψος μέχρι ογδόντα εκατοστά και ζυγίζουν περίπου 80 κιλά, εξηγεί ο Ζανγκ, ομολογώντας ότι στενοχωριέται κάθε φορά που πουλάει κάποιο από τα σκυλιά του. «Τα καθαρόαιμα μάστιφ του Θιβέτ είναι πάρα πολύ σπάνια, ακριβώς όπως και ο εθνικός μας θησαυρός, τα πανέμορφα αρκουδάκια πάντα. Γι’ αυτό τον λόγο είναι και τόσο υψηλές οι τιμές τους», κατέληξε ο Ζανγκ.

Δεν είναι η πρώτη φορά που τα πανέμορφα κουτάβια πωλούνται σε τιμές που προκαλούν εντύπωση. Το 2011 ένα κόκκινο μάστιφ του Θιβέτ, με το όνομα «Μπιγκ Σπλας», πουλήθηκε έναντι ενός εκατ. ευρώ, την υψηλότερη τιμή μέχρι εκείνη την εποχή.

Πολύ λίγα πράγματα έχουν γίνει γνωστά για την ταυτότητα του ιδιοκτήτη του ακριβότερου σκύλου στον κόσμο. Σύμφωνα με το δημοσίευμα της κινεζικής εφημερίδας, πρόκειται για έναν 56χρονο κατασκευαστή από το Κουινγκντάο, ο οποίος, σύμφωνα πάντα με το άρθρο, θέλει και ο ίδιος να ασχοληθεί με την εκτροφή των σκύλων. Πάντως, όπως υποστηρίζει γνώστης των σκοτεινών διεργασιών στον τομέα των κατοικίδιων ζώων, αυτές οι υψηλές τιμές είναι συνήθως προϊόν συμφωνίας μεταξύ εκτροφέων προκειμένου να αποκτήσουν τελικά μεγαλύτερη αξία τα σκυλιά τους. «Αυτές οι τιμές που προκαλούν το ενδιαφέρον του κοινού συνήθως δεν είναι πραγματικές. Είναι το αποτέλεσμα συμφωνιών ανάμεσα στους εκτροφείς και τελικά στην πραγματικότητα δεν αλλάζουν χέρια τα χρήματα», εξήγησε ο κ. Χου.

Tα πελώρια σκυλιά, λένε οι γνώστες της σπάνιας ράτσας, στο παρελθόν χρησιμοποιούνταν σαν τσοπανόσκυλα και είναι ικανά να τα βγάλουν πέρα ακόμα και με λύκους ή λεοπαρδάλεις. Ακόμη και τα σκυλιά που χρησιμοποιούνται ως ζώα συντροφιάς τα καταφέρνουν καλά όταν βρίσκονται κοντά στην κατάλληλη οικογένεια, που γνωρίζει τη ράτσα και τις ανάγκες της. Η έλλειψη εκπαίδευσης, πειθαρχίας και η απουσία των σωστών χειρισμών μπορεί να δημιουργήσουν ένα επικίνδυνο και απρόβλεπτο σκυλί.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή