Εξαρθρώθηκε κύκλωμα διακίνησης κοκαΐνης στην Ιταλία

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα διακίνησης κοκαΐνης στην Ιταλία

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Είκοσι τέσσερα πρόσωπα τα οποία κατηγορούνται ότι είναι μέλη ή στηρίζουν με την δράση τους τη μαφία της Καλαβρίας, τη Ντράνγκετα, συνελήφθησαν σήμερα στην Κάτω Ιταλία κατά την διάρκεια επιχείρησης της ιταλικής οικονομικής αστυνομίας.

Οι συλληφθέντες κατηγορούνται για συμμετοχή σε διεθνή εμπορία ναρκωτικών. Από το Περού και την Βολιβία, σύμφωνα με ιταλικά μέσα ενημέρωσης, κοκαΐνη μεταφερόταν στην Βραζιλία όπου συσκευαζόταν και φορτωνόταν σε εμπορικά πλοία που απέπλεαν με προορισμό το λιμάνι Τζόγια Τάουρο, στην Καλαβρία.

Οι ιταλικές αρχές προχώρησαν στην κατάσχεση δυο τόνων κοκαΐνης. Για την επιτυχή έκβαση της επιχείρησης, η ιταλική οικονομική αστυνομία συνεργάσθηκε με τις αστυνομικές αρχές άλλων δέκα ευρωπαϊκών χωρών.

Μέρος των ναρκωτικών, όπως μετέδωσαν ιταλικά μεσημβρινά δελτία ειδήσεων, είχε προορισμό το Βέλγιο και λιμάνια των Κάτω Χωρών.

«Συνεργασθήκαμε ιδιαίτερα αποδοτικά με τους συναδέλφους των νοτιοαμερικανικών χωρών, αρχίζοντας από την Βραζιλία, αλλά όσο και αν μπορεί να μοιάζει περίεργο, συναντήσαμε δυσκολίες στην ανταλλαγή στοιχείων με εισαγγελίες και αστυνομίες της Βόρειας Ευρώπης», σχολίασαν ιταλοί δικαστικοί που συμμετείχαν στις έρευνες.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή