NSA προς Σνόουντεν: Ανακατεύεις ψίχουλα αλήθειας με παραπλανητικές πληροφορίες

NSA προς Σνόουντεν: Ανακατεύεις ψίχουλα αλήθειας με παραπλανητικές πληροφορίες

43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο αναπληρωτής διευθυντής της NSA, Ρίτσαρντ Λέτζετ, μίλησε εναντίον του πληροφοριοδότη και πρώην υπαλλήλου της NSA, Έντουαρντ Σνόουντεν. Ο Σνόουντεν, ο οποίος εμφανίστηκε σε μία εκδήλωση TED στο Βανκούβερ την Τρίτη μέσω ενός τηλεκατευθυνόμενου ρομπότ, υποσχέθηκε στον κόσμο περισσότερες αποκαλύψεις.

Ο Λέτζετ, μετά την αρχική έκπληξή του για τη συνύπαρξη με το  ρομπότ Σνόουντεν ισχυρίστηκε ότι  ανακατεύει «ψίχουλα αλήθειας» με παραπλανητικές πληροφορίες. Ο Λέτζετ πρόσθεσε ότι «υπήρχαν εναλλακτικές» για τον Σνόουντεν, καθώς θα μπορούσε να είχε μιλήσει με οποιονδήποτε ανώτερο του στην NSA, ή με κάποιον από το Κογκρέσο. «Πιστεύω πως ο χαρακτηρισμός του ως πληροφοριοδότης έχει αρνητικές επιπτώσεις σε νόμιμες δραστηριότητες πληροφοριοδοτών», τόνισε.

Από την πλευρά του, ο Σνόουντεν υποστήριξε ότι εάν είχε πάει στο Αμερικάνικο Κογκρέσο θα είχε «θαφτεί μαζί με όλες τις πληροφορίες». Παρακάλεσε τα ΜΜΕ να προκαλέσουν της κυβερνήσεις και τον κόσμο σε δημόσια συζήτηση «χωρίς να κινδυνέψει η εθνική ασφάλεια». 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή