Στο μικροσκόπιο της εισαγγελίας το ακίνητο που διέμενε ο Ρέντσι

Στο μικροσκόπιο της εισαγγελίας το ακίνητο που διέμενε ο Ρέντσι

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η εισαγγελία της Φλωρεντίας, σύμφωνα με μερίδα του ιταλικού τύπου, πρόκειται να ερευνήσει λεπτομέρειες σχετικά με ένα ακίνητο στο οποίο είχε μείνει για τρία χρόνια ο Ματέο Ρέντσι, ενόσω ήταν δήμαρχος της Φλωρεντίας. Το εν λόγω ακίνητο βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της πόλης, σε μικρή απόσταση από το δημαρχείο. Σύμφωνα με την εφημερίδα Ιλ Φάτο Κουοτιντιάνο και το Κίνημα Πέντε Αστέρων», το κόστος του ενοικίου, ένα ποσό που ανερχόταν σε 1000 ευρώ τον μήνα, καλύφθηκε από τον επιχειρηματία Μάρκο Καράι, προσωπικό φίλο του Ρέντσι.

 Ο Καράι είναι ο πρόεδρος της επιχείρησης που διαχειρίζεται το αεροδρόμιο της Φλωρεντίας. Είναι πρόεδρος μιας εταιρίας η οποία στο παρελθόν είχε διεξαγάγει προεκλογικές εκστρατείες του κεντροαριστερού νέου πρωθυπουργού της Ιταλίας. Το Κίνημα Πέντε Αστέρων ζήτησε να συζητηθεί το θέμα στην Βουλή, αλλά οι υπόλοιπες πολιτικές δυνάμεις αντιτάχθηκαν σε αυτό. Η Ιλ Φάτο Κουοτιντιάνο ανέφερε ακόμη ότι στην σύντροφο του Καράι ανατέθηκε από τον δήμο της Φλωρεντίας η επιμέλεια μιας μεγάλης έκθεσης αφιερωμένης στον αμερικανό ζωγράφο Τζάκσον Πόλοκ και στον Μιχαήλ Άγγελο.  «Πρόκειται για μια νέα 26 ετών, απόφοιτο φιλοσοφικής σχολής. Έχει τις απαιτούμενες γνώσεις για το δύσκολο έργο που της έχει ανατεθεί;» διερωτήθηκε η σύνταξη της εφημερίδας. 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή