Γαλλία: Αναστέλλει τη στρατιωτική συνεργασία με Ρωσία

Γαλλία: Αναστέλλει τη στρατιωτική συνεργασία με Ρωσία

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H Γαλλία αναστέλλει τη στρατιωτική της συνεργασία με τη Ρωσία, ανακοίνωσε σήμερα ο Γάλλος υπουργός Άμυνας Ζαν-Ιβ Λεντριάν στη διάρκεια μιας επίσκεψής του στις χώρες της Βαλτικής με στόχο να τις καθησυχάσει, καθώς αυξάνεται η ένταση με τη Ρωσία μετά την προσάρτηση της Κριμαίας.

Ο Λεντριάν δήλωσε ότι η αναστολή αφορά τα κοινά στρατιωτικά γυμνάσια, όμως δεν είπε τίποτε για την τύχη των συμβολαίων για την πώληση των γαλλικών ελικοπτεροφόρων πλοίων Mistral στη Ρωσία.

Χθες Πέμπτη, ο Γάλλος υπουργός είχε επισημάνει ότι η απόφαση για το αν θα προχωρήσει η πώληση των δύο πολεμικών πλοίων στη Μόσχα δεν θα ληφθεί πριν από τον Οκτώβριο.

Στο μεταξύ οι ΗΠΑ προετοιμάζονται για στρατιωτικά γυμνάσια στην Πολωνία στα οποία ενδέχεται να πάρουν μέρος η Πολωνία, η Τσεχία, η Ουγγαρία, η Σλοβακία, η Ρουμανία, η Βουλγαρία και οι χώρες της Βαλτικής, δήλωσε ο αμερικανός πρεσβευτής στη Βαρσοβία.

Στην ανακοίνωσή του προς τον ιδιωτικό ραδιοφωνικό σταθμό Radio Zet ο Στίβεν Μαλ δήλωσε: «Οι ΗΠΑ προετοιμάζουν μεγάλης κλίμακας στρατιωτικά γυμνάσια στη βάση Λασκ».

Η αεροπορική αυτή βάση βρίσκεται στην κεντρική Πολωνία.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή