Τριήμερο πένθος στην Κύπρο – την Δευτέρα η κηδεία του Τάσου Μητσόπουλου

Τριήμερο πένθος στην Κύπρο – την Δευτέρα η κηδεία του Τάσου Μητσόπουλου

3' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το μεσημέρι της Δευτέρας θα τελεστεί δημοσία δαπάνη από τον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Κοντού, στη Λάρνακα, η κηδεία του Τάσου Μητρόπουλου, Υπουργού Άμυνας της Κύπρου, ο οποίος κατέληξε στις 13:30 του Σαββάτου, στο Γενικό Νοσκομείο της Λευκωσίας, μετά απο εκτεταμένη εγκεφαλική αιμορραγία την οποία υπέστη την Παρασκευή στο γραφείο του.

Το Υπουργικό Συμβούλιο της Κύπρου συνεδρίασε εκτάκτως το βράδυ του Σαββάτου και αποφάσισε την κήρυξη τριήμερου πένθους, απο την Κυριακή μέχρι και την προσεχή Τρίτη. 

Κατά την έναρξη της συνεδρίασης τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του εκλιπόντος, ενώ στη θέση του Υπουργού Αμυνας τοποθετήθηκε η φωτογραφία του Τάσου Μητσόπουλου και ένα μπουκέτο λευκά τριαντάφυλλα. Το Υπουργικό Συμβούλιο εξέφρασε τη βαθύτατη θλίψη του για την αδόκητη απώλεια του Υπουργού Άμυνας Τάσου Μητσόπουλου, ενός εξαίρετου πολιτικού και σπάνιου ανθρώπου και αποφάσισε:

α)Την κήρυξη τριήμερου πένθους από αύριο Κυριακή μέχρι την προσεχή Τρίτη, στη διάρκεια του οποίου θα αναρτηθεί μεσίστια η σημαία της Κυπριακής Δημοκρατίας σε όλα τα στρατόπεδα και τις Κρατικές Υπηρεσίες.

β)Κατά τη διάρκεια του δημόσιου πένθους, όλες οι επίσημες εκδηλώσεις θα αναβληθούν, καθώς και η συμμετοχή των μελών της Κυβέρνησης και των αξιωματούχων του Κράτους σε δημόσιες εκδηλώσεις. Οι Δοξολογίες και οι Παρελάσεις για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου θα πραγματοποιηθούν ως είχαν προγραμματιστεί. Είναι και τιμή προς τον εκλιπόντα.

γ)Την Κυριακή, 23 Μαρτίου μέχρι και τη Δευτέρα, 24 Μαρτίου θα ανοιχθεί βιβλίο συλλυπητηρίων στο Υπουργείο Άμυνας. Τη Δευτέρα, 24 Μαρτίου θα ανοιχθεί βιβλίο  συλλυπητηρίων στην Πρεσβεία της Δημοκρατίας στην Αθήνα και στη Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Δημοκρατίας στις Βρυξέλλες. Ο Τάσος Μητσόπουλος δεν ήταν απλώς Κύπριος πολιτικός.

ε)Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, ο Υφυπουργός παρά τω Προέδρω και ο Διευθυντής του Γραφείου του Προέδρου της Δημοκρατίας θα υπογράψουν το βιβλίο συλλυπητηρίων, την Κυριακή, 23 Μαρτίου, στις 10.30 π.μ.

στ) Η κηδεία θα τελεστεί δημοσία δαπάνη από τον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Κοντού, στη Λάρνακα, τη Δευτέρα, στις 12:00 μ.

ζ)Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, ο Υφυπουργός παρά τω Προέδρω και ο Διευθυντής του Γραφείου του Προέδρου της Δημοκρατίας θα παραστούν στην κηδεία.

η) Όσα από τα μέλη της Δημόσιας Υπηρεσίας, του ευρύτερου Δημόσιου Τομέα, της Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας και της Εθνικής Φρουράς επιθυμούν να παραστούν στην κηδεία, θα μπορούν να το πράξουν.

θ)Τον εκλιπόντα θα αποχαιρετήσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση των γιατρών η υγεία του Τάσου Μητσόπουλου σημείωσε επιδείνωση και παρά τις προσπάθειες των γιατρών κατέληξε στις 13.30.

Ποιός ήταν ο Τάσος Μητσόπουλος

Ο Τάσος Μητσόπουλος γεννήθηκε στη Λάρνακα στις 30 Μαΐου 1965. Ήταν έγγαμος με την Κατερίνα Βάτη και είχε μια κόρη και ένα γιο. Σπούδασε νομικά στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και υπήρξε επαγγελματικό στέλεχος του Δημοκρατικού Συναγερμού (ΔΗ.ΣΥ).

Κοινοβουλευτική θητεία / δραστηριότητα:

Διετέλεσε Βουλευτής της εκλογικής περιφέρειας Λάρνακας του ΔΗ.ΣΥ. από το 2006 μέχρι την υπουργοποίησή του το 2013. Υπήρξε αναπληρωτής Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Νομικών και Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΔΗ.ΣΥ

Ήταν μέλος της Επιτροπής Επιλογής, της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Νομικών, της Ad Hoc Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για τον Κανονισμό της Βουλής και τακτικό μέλος της Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για το Πόθεν Έσχες

Υπήρξε επίσης μέλος της αντιπροσωπείας της Βουλής στην COSAC (Διάσκεψη των Επιτρόπων Ευρωπαϊκών Υποθέσεων) και μέλος της αντιπροσωπείας της Βουλής στην Κοινοβουλευτική

Συνέλευση της Μεσογείου και εισηγητής για θέματα μετανάστευσης.

Πολιτική διαδρομή:

Υπήρξε μέλος της Νεολαίας του ΔΗ.ΣΥ. και της φοιτητικής οργάνωσης Πρωτοπορία (1978-2000) καθώς και μέλος της ηγεσίας της νεολαίας της Νέας Δημοκρατίας (ΟΝΝΕΔ) την περίοδο 1988-1990.

Εκλέγηκε αντιπρόεδρος και γενικός γραμματέας της Νεολαίας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (1989-1993) και διετέλεσε ειδικός σύμβουλος του Υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας (1989-1993).

Ήταν επίσης διευθυντής του Γραφείου του Δημήτρη Αβραμόπουλου (1993-1995) και σύμβουλος του Ευρωβουλευτή Κωνσταντίνου Χατζηδάκη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο (1995-1997).

Διετέλεσε διευθυντής του Γραφείου του Προέδρου του ΔΗ.ΣΥ. (1997-2005) και Εκπρόσωπος Τύπου του ΔΗ.ΣΥ. (1999-2008).

Ήταν Γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού και επίτροπος Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του ΔΗ.ΣΥ. και επικεφαλής του Παρατηρητηρίου Μέσης Ανατολής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

Ήταν  μέλος του Εκτελεστικού Γραφείου και του Πολιτικού Γραφείου του ΔΗ.ΣΥ

Ο Τάσος Μητσόπουλος ανέλαβε καθήκοντα ως Υπουργός Άμυνας στις 14 Μαρτίου 2014. Από την 1η Μαρτίου 2013 – 14 Μαρτίου 2014 διετέλεσε Υπουργός Συγκοινωνιών και Έργων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή