Ακυρες οι εκλογές στην Ταϊλάνδη

Ακυρες οι εκλογές στην Ταϊλάνδη

39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το Συνταγματικό Δικαστήριο της Ταϊλάνδης ακύρωσε τις βουλευτικές εκλογές της 2ας Φεβρουαρίου με ψήφους έξι έναντι τριών, γεγονός που θα κλιμακώσει τις πολιτικές εντάσεις, ενώ εκφράζονται φόβοι πως η χώρα οδηγείται σε νέο αδιέξοδο. Το σκεπτικό των δικαστών ήταν ότι η εκλογική αναμέτρηση δεν διεξήχθη και στις 28 εκλογικές περιφέρειες της χώρας την ίδια ημέρα όπως προβλέπεται από το Σύνταγμα, επειδή οι υποψήφιοι δεν κατάφεραν να εγγραφούν στους εκλογικούς καταλόγους.

Στο ένα πέμπτο των εκλογικών περιφερειών της χώρας δεν διεξήχθησαν εκλογές λόγω των μαζικών διαδηλώσεων που πραγματοποιούνταν, αλλά και του αποκλεισμού των εκλογικών κέντρων από διαδηλωτές που επιθυμούν να εξωθήσουν την πρωθυπουργό Γινγκλάκ Σιναουάτρα σε παραίτηση. Παραμένει άγνωστο πότε θα γίνουν οι νέες εκλογές. Πριν από μερικές ημέρες, η Μπανγκόκ ήρε την κατάσταση εκτάκτου ανάγκης που είχε επιβληθεί λόγω των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή