Προέλαση του συριακού στρατού

Προέλαση του συριακού στρατού

41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Προελαύνει ο συριακός στρατός έναντι των ανταρτών τις τελευταίες ημέρες εκμεταλλευόμενος τις διαιρέσεις που παρατηρούνται στο στρατόπεδο των αντικαθεστωτικών με τη βοήθεια των μαχητών της Χεζμπολάχ του Λιβάνου, αναφέρουν οι αναλυτές. Την περασμένη Κυριακή, ο στρατός του Ασαντ ανακατέλαβε το αντάρτικο προπύργιο Γιαμπρούντ, κοντά στη μεθόριο με τον Λίβανο, πλήγμα που θεωρείται μεγάλης συμβολικής και στρατηγικής σημασίας. Την Πέμπτη, εξάλλου, οι ένοπλες δυνάμεις της Συρίας ανακατέλαβαν το Κάστρο Κρακ των Ιπποτών στην επαρχία Χομς.

Σύμφωνα με αξιωματούχο του στρατού, η προέλαση των συριακών δυνάμεων υποβοηθήθηκε και από τη νέα στρατηγική που αναπτύχθηκε την επαύριο της κατάπαυσης πυρός σε κάποιες περιοχές γύρω από τη Δαμασκό. «Ο στρατός έμαθε το μάθημά του. Περικυκλώνει ολοκληρωτικά μια περιοχή και επιτρέπει στους αντάρτες να αποχωρήσουν εφόσον παραδώσουν τον οπλισμό τους και δεσμευθούν ότι δεν θα συμμετάσχουν ξανά σε συγκρούσεις», επισήμανε ο στρατιωτικός.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή