Επιβεβαιώνει την κατάρριψη συριακού μαχητικού αεροσκάφους ο Ερντογάν

Επιβεβαιώνει την κατάρριψη συριακού μαχητικού αεροσκάφους ο Ερντογάν

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την κατάρριψη συριακού μαχητικού αεροσκάφους, το οποίο παραβίασε τον τουρκικό εναέριο χώρο, από τις τουρκικές Ενοπλες Δυνάμεις επιβεβαίωσε ο  πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Ενα συριακό (μαχητικό) αεροσκάφος παραβίασε τον εναέριο χώρο μας. Τα F-16 μας απογειώθηκαν και έπληξαν τον στόχο. Γιατί; Γιατί αν παραβιάσεις τον εναέριο χώρο μου, θα δεχτείς ισχυρό πλήγμα ύστερα από αυτό», είπε ο Ερντογάν σε συγκέντρωση υποστηρικτών του στη βορειοδυτική Τουρκία ενόψει των δημοτικών εκλογών της 30ης Μαρτίου.

Την είδηση μετέδωσε νωρίτερα ο τουρκικός τηλεοπτικός σταθμός NTV επικαλούμενος αξιωματούχους.

Το αεροπλάνο κατερρίφθη σε περιοχή στα βόρεια σύνορα με την Τουρκία, όπου μαίνονται οι συγκρούσεις ανάμεσα στους αντικαθεστωτικούς και τις δυνάμεις του Μπασάρ αλ Άσαντ, σύμφωνα με ακτιβιστές και τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων επικαλούμενο κατοίκους της περιοχής ανέφερε από την αρχή ότι το αεροπλάνο δέχτηκε πυρά από την τουρκική πλευρά των συνόρων, ενώ ο τηλεοπτικός σταθμός της Χεζμπολάχ του Λιβάνου, ο Al Manar, μετέδωσε ότι δύο ρουκέτες ερρίφθησαν από τουρκικό έδαφος.

Ωστόσο, αρχικά, τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης επικαλούμενα αξιωματούχους διέψευσαν ότι για την κατάρριψη ευθύνεται η Τουρκία και μετέδωσαν ότι ευθύνονται οι σύροι αντάρτες.

Η Συρία από την πλευρά της ανακοίνωσε ότι οι τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις κατέρριψαν σήμερα ένα μαχητικό αεροσκάφος της, το οποίο κατεδίωκε αντάρτες σε συριακό έδαφος, και χαρακτήρισε την κίνηση αυτή "κραυγαλέα επίθεση".

Η κρατική τηλεόραση επικαλούμενη στρατιωτική πηγή μετέδωσε ότι ο χειριστής του μαχητικού κατάφερε να χρησιμοποιήσει το εκτινασσόμενο κάθισμα πιλότου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή