Πτήση MH370: Δύο νέα αντικείμενα ερευνώνται στον Ινδικό Ωκεανό

Πτήση MH370: Δύο νέα αντικείμενα ερευνώνται στον Ινδικό Ωκεανό

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αυστραλιανό αεροσκάφος που συμμετέχει στις έρευνες για το εξαφανισμένο μαλαισιανό αεροσκάφος εντόπισε δύο νέα αντικείμενα στον νότιο Ινδικό Ωκεανό, ανακοίνωσε σήμερα ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας Τόνι Αμποτ.

Ο αυστραλός πρωθυπουργός ανακοίνωσε στο κοινοβούλιο ότι αυστραλιανό πλοίο βρίσκεται κοντά στην περιοχή όπου εντοπίσθηκαν τα δύο αντικείμενα, ένα κυκλικό γκριζοπράσινο και ένα ορθογώνιο χρώματος πορτοκαλί, και ελπίζει ότι θα μπορέσει να τα ανασύρει εντός των επομένων ωρών.

Κινεζικό στρατιωτικό αεροσκάφος είχε αναφέρει νωρίτερα ότι εντόπισε σειρά αντικειμένων που επέπλεαν στην περιοχή των ερευνών, αλλά αεροσκάφος του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ δεν κατόρθωσε να τα βρει.

"Το πλήρωμα ενός κινεζικού αεροσκάφους τύπου IL-76 ανέφερε ότι εντόπισε ύποπτα αντικείμενα στον νότιο Ινδικό Ωκεανό τηνς Δευτέρα", υπογραμμίζεται στο τηλεγράφημα του κινεζικού πρακτορείου ειδήσεων, ρεπόρτερ του οποίου επέβαινε στο αεροσκάφος. Ανάμεσα στα αντικείμενα είναι δύο μεγάλα κομμάτια. "Απο ύψος 1.000 μέτρων φαίνονται δύο μεγάλα αντικείμενα και μερικά μικρά, λευκά κομμάτια διεσπαρμένα σε ακτίνα αρκετών χιλιομέτρων" αναφέρεται χαρακτηριστικά στο τηλεγράφημα.

Την Κυριακή το γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι ένα αντικείμενο εντοπίστηκε από δορυφορικό ραντάρ και το γεγονός αυτό ενίσχυσε την θεωρία ότι το αεροσκάφος κατέπεσε στον ωκεανό στα δυτικά της Αυστραλίας, μετά από ριζική αλλαγή της πορείας του.

Σύμφωνα με τους επικεφαλής των ερευνών, τα σήματα των δορυφόρων και των στρατιωτικών ραντάρ δείχνουν ότι το αεροσκάφος πέταξε πάνω από τη Μαλαισία, κατευθύνθηκε δυτικά πάνω από τον Ινδικό Ωεκανό και στη συνέχεια νότια, πιθανότατα στην περιοχή στην οποία διενεργούν έρευνες η Αυστραλία, η Νέα Ζηλανδία και οι ΗΠΑ.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή