Κυρώσεις σε 13 Καναδούς αξιωματούχους επέβαλε η Ρωσία

Κυρώσεις σε 13 Καναδούς αξιωματούχους επέβαλε η Ρωσία

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Ρωσία απαγόρευσε την είσοδο στο έδαφός της σε 13 καναδούς αξιωματούχους, μεταξύ αυτών σε μια σύμβουλο του πρωθυπουργού Στίβεν Χάρπερ και στον γραμματέα του υπουργικού συμβουλίου, σε απάντηση στις κυρώσεις που υιοθέτησε ο Καναδάς εναντίον της Μόσχας μετά την προσάρτηση της Κριμαίας.

«Αυτό το μέτρο εφαρμόζεται σε απάντηση στις απαράδεκτες ενέργειες της καναδικής πλευράς», ανέφερε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωσή του.

«Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε κυρώσεις σε βάρος καναδών πολιτών, μεταξύ αυτών υψηλόβαθμων στελεχών της κυβέρνησης, βουλευτών και προσωπικοτήτων της κοινωνίας» του Καναδά, σημειώνεται.

Στον κατάλογο περιλαμβάνονται τα ονόματα της Κριστίν Χόγκαν, μιας συμβούλου του καναδού πρωθυπουργού για την Άμυνα και την Εξωτερική Πολιτική, του Ουέιν Γούτερς, γραμματέα του υπουργικού συμβουλίου και του αναπληρωτή του Ζαν-Φρανσουά Τρεμπλέ, αλλά και του προέδρου της Βουλής των Κοινοτήτων Άντριου Σιρ.

Ο Καναδάς ανακοίνωσε την 17η Μαρτίου την επιβολή κυρώσεων εναντίον 7 ρώσων αξιωματούχων. Ανάμεσά τους είναι ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ντμίτρι Ρογκόζιν και ένας σύμβουλος του ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, καθώς και 3 φιλορώσοι αξιωματούχοι της Κριμαίας, ο πιο υψηλόβαθμος εκ των οποίων είναι ο πρωθυπουργός Σεργκέι Αξιόνοφ.

Πηγή: ΑΜΠΕ

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή