Μαλαισία: Οι αρχές εξετάζουν το τελευταίο σήμα του Μπόινγκ 777

Μαλαισία: Οι αρχές εξετάζουν το τελευταίο σήμα του Μπόινγκ 777

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα στοιχεία που ελήφθησαν από δορυφόρους και επιβεβαίωσαν ότι το Μπόινγκ 777 των αερογραμμών της Μαλαισίας συνετρίβη στον Ινδικό Ωκεανό περιλάμβαναν και ένα τελευταίο ηλεκτρονικό σήμα το οποίο είναι ακόμη υπό διερεύνηση, αποκάλυψε σήμερα ο υπουργός Μεταφορών της χώρας Χισαμουντίν Χουσέιν.

"Υπάρχουν ενδείξεις για μια μερική επικοινωνία μεταξύ του αεροσκάφους και ενός επίγειου σταθμού στις 00.19 (GMT) είπε ο Χουσέιν σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε. "Επί του παρόντος δεν κατανοούμε τη μετάδοση του σήματος" το οποίο εξετάζεται ακόμη, τόνισε.

Ο υπουργός διευκρίνισε ότι η έρευνα για τον εντοπισμό του αεροσκάφους θα επικεντρωθεί αποκλειστικά στο νότιο τμήμα του Ινδικού Ωκεανού. Η περιοχή της έρευνας έχει περιοριστεί σε μια έκταση 469.407 τετραγωνικών ναυτικών μιλίων, από τα 2,24 εκατομμύρια τετραγωνικά μίλια που περιλάμβανε έως τώρα.

"Η επιχείρηση έρευνας και διάσωσης στο βόρειο αεροδιάδρομο έχει ανασταλεί. Σταματήσαμε επίσης την επιχείρηση έρευνας και διάσωσης στο βόρειο τμήμα του νότιου αεροδιαδρόμου, κοντά στην Ινδονησία", πρόσθεσε.

Η αμερικανική συσκευή εντοπισμού που θα μπορούσε να βοηθήσει στην ανεύρεση των μαύρων κουτιών του αεροσκάφους αναμένεται να φτάσει στην περιοχή των ερευνών στις 5 Απριλίου, σύμφωνα πάντα με τον Χουσέιν. Αύριο Τετάρτη θα βρίσκεται στο Περθ της Αυστραλίας και θα τοποθετηθεί σε ένα αυστραλιανό πλοίο το οποίο θα καταπλεύσει στο λιμάνι την Παρασκευή.

"Το πλοίο Ocean Shield, εφοδιασμένο με το Towed Pinger Locater αναμένεται να φτάσει στην περιοχή των ερευνών στις 5 Απριλίου", κατέληξε.

Τα μαύρα κουτιά του Μπόινγκ 777 εκτιμάται ότι θα συνεχίσουν να εκπέμπουν σήμα για άλλες δύο ημέρες, οπότε θα εξαντληθεί η μπαταρία τους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή