Τουρκία: Αίρεται η απαγόρευση του Twitter με δικαστική απόφαση

Τουρκία: Αίρεται η απαγόρευση του Twitter με δικαστική απόφαση

40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την άρση του αποκλεισμού της πρόσβασης στο Twitter αποφάσισε η τουρκική δικαιοσύνη, όπως μετέδωσαν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Εξάλλου, διοικητικό δικαστήριο της Αγκυρας ανακοίνωσε ότι η πρόσβαση στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης θα είναι εφικτή μέσα στις επόμενες ώρες.

Ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε διατάξει το «μαύρο» στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης, καθώς αυτό είχε δημοσιοποιήσει ηχογραφημένες συνομιλίες που τον ενέπλεκαν σε σκάνδαλο διαφθοράς.

Το βράδυ της Πέμπτης άρχισαν να εμφανίζονται τα πρώτα σημάδια μπλακ άουτ στο Twitter, λίγες ώρες αφότου ο Τούρκος ηγέτης είχε δεσμευτεί ότι θα αφανίσει το μέσο.

Αμεση ήταν η αντίδραση του Γκιουλ, τακτικού χρήστη του Twitter, που τέθηκε επικεφαλής μιας σειράς διαμαρτυριών. «Μια ολοκληρωτική απαγόρευση σε πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης δεν είναι αποδεκτή», είπε και πρόσθεσε ότι τεχνικά δεν είναι εφικτό να μπλοκάρει κανείς την πρόσβαση σε πλατφόρμες που χρησιμοποιούνται παγκοσμίως.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή