Επίσημο πόρισμα: Από υπερβολική ταχύτητα ο θάνατος του Πολ Γουόκερ

Επίσημο πόρισμα: Από υπερβολική ταχύτητα ο θάνατος του Πολ Γουόκερ

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε υπερβολική ταχύτητα που ξεπερνούσε τα όρια της ασφάλειας και όχι σε μηχανική βλάβη οφείλεται το δυστύχημα που προκάλεσε τον θάνατο του Πολ Γουόκερ και του οδηγού της Porsche, Ρότζερ Ρόντας, στις 30 Νοεμβρίου.

Όπως ανακοίνωσε ο σερίφης της κομητείας του Λος Αντζελες το αυτοκίνητο κινείτο με 150 χιλιόμετρα την ώρα σε μία ζώνη που το ανώτατο όριο ήταν 72 χιλιόμετρα την ώρα, όταν προσέκρουσε σε κολώνα ηλεκτρικού ρεύματος.

Σύμφωνα με το πόρισμα της έρευνας που διήρκησε τέσσερις μήνες, δύο από τα τέσσερα λάστιχα δεν είχαν αλλαχτεί τα τελευταία εννέα χρόνια ενώ σύμφωνα με τις κατασκευαστικές οδηγίες του οχήματος, αυτά θα πρέπει να αντικαθιστώνται κάθε τέσσερα χρόνια.

Εξάλλου, παρεμβάσεις είχαν γίνει στην εξάτμιση, ώστε το αμάξι να μπορεί να κινείται με ακόμα μεγαλύτερη ταχύτητα.

Οι αυτοψίες που έγιναν στους δύο επιβαίνοντες έδειξαν ότι κανείς τους δεν είχε κάνει χρήση αλκοόλ ή ναρκωτικών, ενώ μηχανικοί της Porsche που είχαν μεταβεί στο σημείο του δυστυχήματος δεν είχαν διαπιστώσει καμία τεχνική βλάβη στα φρένα, το τιμόνι ή άλλα συστήματα του αυτοκινήτου.

 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή