Η απεργία στη Lufthansa ακυρώνει 600 πτήσεις

Η απεργία στη Lufthansa ακυρώνει 600 πτήσεις

50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Περίπου 600 εσωτερικές πτήσεις ακύρωσε η Lufthansa, η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία στη Γερμανία, λόγω προγραμματισμένης απεργίας των εργαζομένων του δημόσιου τομέα σε όλους τους αερολιμένες της χώρας. Η συνδικαλιστική ένωση Verdi έχει καλέσει σε απεργιακές κινητοποιήσεις το προσωπικό εδάφους, διαχείρισης αποσκευών και συντήρησης σχεδόν σε όλα τα αεροδρόμια της χώρας από την πρωινή βάρδια της Πέμπτης μέχρι τις μεσημεριανές ώρες.

Στόχος αυτών των κινητοποιήσεων είναι να αυξηθούν οι πιέσεις στην κυβέρνηση εν όψει τρίτου γύρου διαπραγματεύσεων, για αυξήσεις αποδοχών, που θα ξεκινήσουν στα τέλη αυτού του μήνα. Τον τελευταίο καιρό έχουν πραγματοποιηθεί απεργίες και σε άλλους τομείς του Δημοσίου της Γερμανίας, όπως τα μαζικά μέσα μεταφοράς.

Από τις 1.800 πτήσεις της Lufthansa σε ημερήσια βάση ακυρώνονται σήμερα 600 εσωτερικά δρομολόγια, αν και αναμένεται να επηρεαστούν και πτήσεις μεγάλων αποστάσεων, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της αεροπορικής εταιρείας. Από το αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης εκτιμάται ότι θα συμμετέχουν στην απεργία 1.400 άτομα, σύμφωνα με προβλέψεις της Verdi. Τα συνδικάτα στη Γερμανία απαιτούν αύξηση 3,5% των μηνιαίων αποδοχών και επιπροσθέτως 100 ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή